אוזני המן אפויות ללא גלוטן.
אנחנו השתמשנו בשני מילויים- ממרח שוקולד וממרח חלבה, אבל כל מילוי שאתם אוהבים יעשה את העבודה.
מומלץ להכין את המילוי לפני שמתחילים להכין את הבצק (או להכין אותו בזמן שהבצק מתקרר).
רכיבים לבצק:
כוס וחצי שיבולת שועל
1/2 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר (או תפוח שריסקתם לבד בבית)
2 כפות עיסת (חמאת) שקדים
1-2 כפות קמח קוקוס
6 כפות מייפל טבעי
1-2 כפות קרם קוקוס
1/2 כפית סודה לשתייה
אופן ההכנה:
טוחנים את שיבולת השועל לאבקה דקה ומעבירים לקערה.
מוסיפים את קמח הקוקוס ואבקת הסודה לשתיה ומערבבים היטב.
מוסיפים את רסק התפוחים, המייפל ועיסת השקדים, מערבבים ולשים לתערובת חלקה ובצקית (אם התערובת רטובה מיד מוסיפים מעט קמח קוקוס ואם היא יבשה מידי- מעט קרם קוקוס).
מקררים את הבצק ואז מרדדים בין שני ניירות אפיה.
קורצים עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ (את הבצק העודף בין העיגולים מרכזים לכדור, מחזירים למקרר ובהמשך חוזרים איתו על התהליך של רידוד, חיתוך ומילוי)
שמים במרכז כל עיגול מעט מילוי ועל ידי הרמת הבצק משלושה כיוונים יוצרים את צורת אוזן המן. מהדקים בעדינות את הקצוות למניעת נזילה של מילוי.
אופים בטמפרטורה של 180 מעלות צלזויס כ- 20 דקות (עד שהבצק מתחיל להזהיב).
מילויים אפשריים:
אפשר להשתמש במתכוני הממרחים שלנו - אנחנו השתמשנו במילוי שוקולד עם קרם קוקוס.
למילוי ממרח חלבה מערבבים 5 כפות טחינה עם 10 כפות מייפל עו 8 כפות סילאן.
וכמובן אפשר להמציא כל מילוי שנראה לכם.
אם נשאר מילוי- תכניסו למקרר בצנצנת ותשתמשו בו למריחה על לחם או קרקים מתוקים.
Comentarios