גלידונית אגוזים
- cacaotv
- 24 ביולי 2014
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 31 במאי 2024
גלידוניות אגוזים מהירות וקרירות לימות הקייץ החמים
חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
לבסיס:
3 כוסות אגוזים (אגוזי מלך, פקאן, שקדים, מקדמיה או ברזיל)
30 תמרים מגולענים מזן ברהי או 20 תמרים מגולענים מזן מג'הול
1/2 כוס שמן קוקוס אורגני
לקרם:
מיץ וקליפה מגוררת מלימון שלם
2 כוסות קשיו שהושרה במים כ-12 שעות
3 כפות סירופ מייפל אורגני או סירופ אגבה אורגני
1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל
1 כף אבקת קקאו אורגני
אופן ההכנה
הבסיס:
מניחים במעבד מזון את האגוזים יחד עם התמרים ושמן הקוקוס וטוחנים גס .
מרפדים את תחתית התבנית בתערובת האגוזים, כך שמתקבלת שכבה אחידה בעובי של כ-1 ס"מ.
הקרם:
מערבלים בבלנדר את כל חומרי הקרם עד לקבלת מרקם חלק.
יוצקים את הקרם מעל לבסיס האגוזים ומכניסים למקפיא למשך 3 שעות להתייצבות.
חותכים את המקפא לקוביות קטנות ומגישים.
בתאבון!
