שילוב קלאסי, מוכר, ידוע וטעים !!
רכיבים: (להכנת 100 גרם)
65 גרם עיסת קקאו נא קצוצה / עיסת קקאו קלוי
10 גרם חמאת קקאו נא קצוצה / חמאת קקאו קלוי
25 גרם (2 כפות) סילאן או סירופ מייפל טבעי
כפית גרידת קליפת תפוז
פולים גרוסים (ניבס) לחיזוק הטעם - אפשרי
אופן ההכנה:
ממיסים את חמאת הקקאו במחבת על אש נמוכה ומוסיפים את גרידת קליפת התפוז.
מערבבים עד שהחמאה מתחילה לבעבע. מקטינים את האש, ממשיכים בערבוב ומקפידים שלא תשרף החמאה (ניתן גם להוריד ולהחזיר לאש). כ-3 דקות
לאחר מכן, מסננים את החמאה ונותנים לה להתקרר לטמפרטורה של 40 מעלות. אם אין לכם מד-טמפרטורה, קררו עד שהחמאה חמה אך לא שורפת את האצבע.
בקערה נפרדת מחממים את עיסת הקקאו מעל סיר עם מים רותחים קלות (בין מארי). ניתן גם לחמם במיקרו לפרקי זמן קצרים (20-30 שניות) תוך ערבוב בניהם כדי למנוע חימום יתר של הקקאו. הפסיקו את החימום כשרוב הקקאו כמעט נמס. המשיכו בערבוב להמסה מלאה.
הוסיפו את הסילאן / מייפל לחמאת הקקאו וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
הוסיפו את חמאת הקקאו לעיסת הקקאו והמשיכו לערבב עד לקבלת שוקולד ללא גושים, ובעל צבע אחיד.
מי שרוצה לטמפרר - זה הזמן! (טמפרור בתכל'ס-איך עושים ?)
לאחר מכן העבירו את השוקולד לתבנית שקעים מסיליקון או לתבנית רגילה עם נייר אפיה.
הכניסו למקרר לכשעה-שעתיים ולאחר מכן חילצו את השוקולד מתבנית השקעים.
במידה והשתמשתם בתבנית רגילה, הוציאו את השוקולד ושברו/חתכו אותו לחתיכות קטנות.
טיפ שלנו
שוקולד משנה מעט את טעמיו לאחר כמה ימים. נסו לטעום אותו בעת ההכנה, לאחר יומיים ולאחר 4 ימים.
בתאבון!