שוקולד מריר תפוז
שילוב קלאסי, מוכר וידוע
מצרכים: להכנת 100 גרם
65 גרם עיסת קקאו נא קצוצה / עיסת קקאו קלוי
10 גרם חמאת קקאו נא קצוצה / חמאת קקאו קלוי
25 גרם (2 כפות) סילאן או סירופ מייפל טבעי
כפית גרידת קליפת תפוז
פולים גרוסים (ניבס) לחיזוק הטעם - אפשרי

אופן ההכנה
ממיסים את חמאת הקקאו במחבת על אש קטנה ומוסיפים את גרידת קליפת התפוז.
מערבבים עד שהחמאה מתחילה לבעבע. מקטינים את האש, ממשיכים בערבוב ומקפידים שלא תשרף החמאה (ניתן גם להוריד ולהחזיר לאש). 3 דקות
לאחר מכן, מסננים את החמאה ונותנים לה להתקרר לטמפרטורה של 40 מעלות. אם אין לכם מד-טמפרטורה, קררו עד שהחמאה חמה אך לא שורפת את האצבע.
בקערה נפרדת מחממים את עיסת הקקאו מעל מים חמים (בין מארי). ניתן גם לחמם במיקרו לפרקי זמן קצרים (20-30 שניות) תוך ערבוב בניהם כדי למנוע חימום יתר של הקקאו.
הוסיפו את הסילאן/ מייפל לחמאת הקקאו וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
הוסיפו את חמאת הקקאו לעיסת הקקאו והמשיכו לערבב עד לקבלת שוקולד ללא גושים, ובעל צבע אחיד.
מי שרוצה לטמפרר - זה הזמן!
לאחר מכן העבירו את השוקולד לתבנית שקעים מסיליקון או לתבנית רגילה עם נייר אפיה.
הכניסו למקרר לכשעתיים ולאחר מכן חילצו את השוקולד מתבנית השקעים.
במידה והשתמשתם בתבנית רגילה, הוציאו את השוקולד ושברו/חתכו אותו לחתיכות קטנות.
טיפ שלנו - שוקולד משנה מעט את טעמיו לאחר כמה ימים. נסו לטעום אותו בעת ההכנה, לאחר יומיים ולאחר 4 ימים.
בתאבון!