עדשים ירקות וגוג'י
רכיבים:
כוס עדשים כתומות
חצי כוס גוג'י ברי
קישוא גדול קצוץ דק
בצל גדול קצוץ דק
גזר קצוץ דק
שני גבעולי סלרי ללא עלים פרוסים דק
2-4 שיני שום- פרוסות דק או קצוצות
פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
תבלינים- מלח, פלפל שחור, כמון.
הכנה:
מחממים מעט שמן זית בסיר.
מאדים הקישואים עד שמתחילים להזהיב (10-15 דקות)- מערבבים מדי פעם.
מוסיפים הבצל ומאדים עוד 5-10 דקות.
מוסיפים העדשים, הגוג'י, הסלרי והשום ומערבבים.
מתבלים- כחצי כפית כמון, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור (או לפי הטעם).
מוסיפים כוס וחצי מים חמים.
מביאים לרתיחה ומעבירים לאש הכי קטנה.
מבשלים עד שהמים נספגים בעדשים (5-7 דקות)
מורידים מהאש, מוסיפים הפטרוזיליה, מערבבים
בתאבון