תבשיל של עדשים ירוקות, בתוספת גוג'י ברי שמרים את הטעמים
פשוט, קל להכנה וטעים !
רכיבים:
כוס עדשים כתומות
חצי כוס גוג'י ברי
קישוא גדול קצוץ דק
בצל גדול קצוץ דק
גזר קצוץ דק
שני גבעולי סלרי ללא עלים פרוסים דק
2-4 שיני שום, פרוסות דק או קצוצות
פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
תבלינים- מלח, פלפל שחור, כמון.
כוס ו-1/2 מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים מעט שמן זית בסיר.
מאדים את הקישואים עד שהם מתחילים להזהיב (10-15 דקות) - מערבבים מדי פעם.
מוסיפים את הבצל ומאדים עוד 5-10 דקות.
מוסיפים את העדשים, הגוג'י ברי, הסלריוהשום. ומערבבים.
מתבלים - כחצי כפית כמון, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור (או לפי הטעם).
מוסיפים כוס וחצי מים רותחים.
מביאים לרתיחה ומעבירים לאש הכי קטנה.
מבשלים עד שהמים נספגים בעדשים (5-7 דקות)
מורידים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים והתבשיל מוכן !
בתאבון