מתכון פשוט להכנת פרלינים
שלא יאמינו שהכנתם אותם בבית!
רכיבים:
לשוקולד:
250 גרם (בלוק) עיסת קקאו נא
85 גרם (שליש בלוק) חמאת קקאו נא
שתי כפות עיסת אגוזי לוז (כ- 20 גרם)
125 גרם (כ- 8 כפות) ממתיק: סירופ מייפל טבעי או סילאן
תבנית (סיליקון) שקעים בצורה גלילית
לקרם האגוזים:
50 גרם (חמישית בלוק) חמאת קקאו נא.
150 גרם עיסת אגוזי לוז (ניתן להכין גם בבית).
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הקרם:
ממיסים את החמאת קקאו במיקרו לפרקי זמן קצרים (20-30 שניות) תוך ערבוב בניהם.
מוסיפים את חמאת הקקאו לתוך עיסת אגוזי הלוז עד לערבוב מלא.
מכניסים לכחצי שעה למקפיא להתייצבות.
לאחר שהתייצב אבל לא קפא לגמרי- יוצרים "נקניק" קרם בעזרת ניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה נוספת. טיפ: הכינו את "הנקניק" בקוטר הקטן במעט מקוטר העיגולים שבתבנית הסיליקון.
ממשיכים בהכנת השוקולד:
ממיסים בשיטת בין-מארי (קערת זכוכית על סיר עם מים ברתיחה עדינה) את החמאה והעיסה. ניתן לחמם גם במיקרו, לפרקי זמן קצרים (20-30 שניות) תוך ערבוב בניהם.
לאחר ש-3/4 מהעיסה והחמאה נמסו - מפסיקים את החימום (בין מארי/מיקרו) וממשיכים את ההמסה באמצעות ערבוב בלבד.
בכלי נפרד מחממים את הממתיק (מייפל/סילאן) ועיסת הלוז לטמפרטורה דומה לזו של הקקאו המומס (37-40 מעלות בערך).
מכניסים שתי כפות קקאו מומס לתוך הממתיק ומערבבים היטב.
מוסיפים את הממתיק לשוקולד תוך ערבוב.
ממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה בצבעה.
ועכשיו להכנת הפרלינים:
בתבנית סיליקון של שקעים בעלי צורה גלילית - מוזגים מעט שוקולד בכל שקע. יוצרים שכבה של כ- 2"מ בתחתית השקע.
מכניסים התבניות למקרר לכחצי שעה- עד שהשוקולד מתקשה.
את יתרת השוקולד משאירים מעל סיר עם מים חמים על אש קטנה מאוד בכדי לשמור עליו נוזלי.
מוציאים את התבניות מהמקרר ואת "נקניק" קרם הלוז מהמקפיא.
חותכים מהנקניק פרוסות קטנות ובמידת הצורך מעצבים אותן מעט עם האצבעות. המטרה היא ליצור גליל שיכנס לשקע בתבנית וישאיר מקום לשכבת שוקולד דקה סביבו ומעליו.
מוזגים שוקולד לאט ובעדינות סביב הקרם ומעליו. חשוב למזוג באיטיות כדי להימנע מכיסי אוויר שיפגעו במראה הפרלין.
מכניסים למקרר לשעה לפחות.
מחלצים מהתבנית ומעבירים לכלי הגשה יפה.
הפרלינים יכולים להחזיק במקרר שבוע שבועיים- אבל לרוב יחוסלו על ידי בני הבית הרבה קודם :)
טיפ קטן:
אם בתום ההכנה נשארו עודפים של שוקולד מומס- מכינים ממנו שוקולד מריר נהדר!
מכניסים אותו לתבנית שקעים, ניתן להוסיף אליו פולי קקאו נא גרוסים, משמש מיובש קצוץ, פקאנים, פיסטוקים ועוד תוספות מעניינות..
בתאבון !!