top of page
תמונת הסופר/תcacaotv

פרלינים עם קרם לוז

עודכן: 20 ביוני 2022

מתכון פשוט להכנת פרלינים

שלא יאמינו שהכנתם אותם בבית!


רכיבים:

לשוקולד:

לקרם האגוזים:

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת הקרם:

  • ממיסים את החמאת קקאו במיקרו לפרקי זמן קצרים (20-30 שניות) תוך ערבוב בניהם.

  • מוסיפים את חמאת הקקאו לתוך עיסת אגוזי הלוז עד לערבוב מלא.

  • מכניסים לכחצי שעה למקפיא להתייצבות.

  • לאחר שהתייצב אבל לא קפא לגמרי- יוצרים "נקניק" קרם בעזרת ניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה נוספת. טיפ: הכינו את "הנקניק" בקוטר הקטן במעט מקוטר העיגולים שבתבנית הסיליקון.

ממשיכים בהכנת השוקולד:

  • ממיסים בשיטת בין-מארי (קערת זכוכית על סיר עם מים ברתיחה עדינה) את החמאה והעיסה. ניתן לחמם גם במיקרו, לפרקי זמן קצרים (20-30 שניות) תוך ערבוב בניהם.

  • לאחר ש-3/4 מהעיסה והחמאה נמסו - מפסיקים את החימום (בין מארי/מיקרו) וממשיכים את ההמסה באמצעות ערבוב בלבד.

  • בכלי נפרד מחממים את הממתיק (מייפל/סילאן) ועיסת הלוז לטמפרטורה דומה לזו של הקקאו המומס (37-40 מעלות בערך).

  • מכניסים שתי כפות קקאו מומס לתוך הממתיק ומערבבים היטב.

  • מוסיפים את הממתיק לשוקולד תוך ערבוב.

  • ממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה בצבעה.

ועכשיו להכנת הפרלינים:

  • בתבנית סיליקון של שקעים בעלי צורה גלילית - מוזגים מעט שוקולד בכל שקע. יוצרים שכבה של כ- 2"מ בתחתית השקע.

  • מכניסים התבניות למקרר לכחצי שעה- עד שהשוקולד מתקשה.

  • את יתרת השוקולד משאירים מעל סיר עם מים חמים על אש קטנה מאוד בכדי לשמור עליו נוזלי.

  • מוציאים את התבניות מהמקרר ואת "נקניק" קרם הלוז מהמקפיא.

  • חותכים מהנקניק פרוסות קטנות ובמידת הצורך מעצבים אותן מעט עם האצבעות. המטרה היא ליצור גליל שיכנס לשקע בתבנית וישאיר מקום לשכבת שוקולד דקה סביבו ומעליו.

  • מוזגים שוקולד לאט ובעדינות סביב הקרם ומעליו. חשוב למזוג באיטיות כדי להימנע מכיסי אוויר שיפגעו במראה הפרלין.

  • מכניסים למקרר לשעה לפחות.

  • מחלצים מהתבנית ומעבירים לכלי הגשה יפה.

  • הפרלינים יכולים להחזיק במקרר שבוע שבועיים- אבל לרוב יחוסלו על ידי בני הבית הרבה קודם :)

טיפ קטן:


בתאבון !!




4,103 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page