top of page
  • תמונת הסופר/תcacaotv

שוקולד נא *ללא סוכר*

עודכן: 20 ביוני 2022


שוקולד יכול להיות טעים גם ללא תוספת סוכר

מתכון פשוט וקל לשוקולד בריא טעים !



רכיבים:

אופן ההכנה:

  • ממיסים את העיסה וחמאת הקקאו יחד בקערה מעל מים רותחים קלות בסיר (בין-מארי) עד שרוב התערובת נמסה ומורידים מהאש. ניתן להמיס גם במיקרו לפרקי זמן קצרים (20-30 שניות) תוך ערבוב בניהם - כדי למנוע חימום יתר של הקקאו. כשרוב התערובת נמסה מפסיקים את החימום.

  • ממשיכים בערבוב עד שמקבלים תערובת שוקולד חלקה, בצבע אחיד וללא גושים.

  • מי שרוצה יכול לטמפרר בשלב זה. (טמפרור בתכל'ס-איך עושים?)

  • קוצצים את המשמש המיובש בעזרת סכין / מטחנה / מעבד מזון לחתיכות קטנות.

  • מוסיפים את המשמש לתוך השוקולד המומס.

  • שופכים את השוקולד לתבנית שקעים מסיליקון או לתבנית רגילה עם נייר אפיה (כדי למנוע את הידבקות השוקולד לדפנות).

  • שמים במקרר לשעה-שעתיים כדי שהשוקולד יתייצב ויתקשה.

  • מוציאים מהתבניות את השוקולד. במידה ושמתם אותו בתבנית עם נייר אפיר ניתן פשוט לשבור אותו לחתיכות או לחתוך.

  • במידה והשוקולד לא עברר טמפרור מומלץ לשמור אותו במקרר בכלי סגור.

טיפים:

  • אפשר להכין את אותו מתכון עם עיסת קקאו קלוי וחמאת קקאו קלוי- הטעם יצא אחר אבל לא פחות טעים!

  • אם רכשתם את הערכה להכנת שוקולד שלנו בחנות טבע ואתם רוצים להשתמש בה למתכון- תפחיתו את כמות המשמש המיובש- בין 120 ל- 200 גרם- (בהתאם לכמה מריר אתם אוהבים את השוקולד שלכם).

  • אחרי שטעמתם - תנו לשוקולד להבשיל במקרר מספר ימים ותראו אם אתם אנשים של "טרי" או של "בשל".


בתאבון !!




3,141 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page