top of page
  • תמונת הסופר/תcacaotv

שוקולטה טבעונית

עודכן: 22 ביוני 2022

הפינוק האולטימטיבי לערב חורף קר

משקה קקאו חם, איכותי וטעים להפליא.


עיסת הקקאו היא השוקולד הגולמי ויש לה שני יתרונות גדולים בהכנת שוקו:

  1. השוקו יוצא עשיר וחזק, במיוחד בהשוואה לאבקת קקאו.

  2. אפשר לבחור את סוג הממתיק (סירופ מייפל, סילאן, סוכר קוקוס או פאנלה) במקום סוכר לבן וכמובן את מידת ההמתקה (להבדיל משוקולד)

רכיבים: (עבור ספל אחד)

  • 20 גרם עיסת קקאו (2-3 חתיכות עיסת קקאו קלוי בשברים או עיסת קקאו נא אורגני)

  • 1-2 כפות שיבולת שועל דקה (קוואקר)

  • ניתן להוסיף קצת פלפל צ'ילי חריף / פפריקה חריפה או לחילופין מעט ג'ינגר (טרי או יבש)

אופן ההכנה - הגרסה המהירה (בבלנדר):

  • שמים את כל החומרים בבלנדר,

  • שופכים עליהם כוס מים רותחים וממתינים כ-5 דקות.

  • נותנים לבלנדר לעשות את שלו עד שהכל מתחבר למרקם אחיד.

אופן ההכנה - הגרסה המשקיענית:

  • שמים את שיבולת השועל (עם הצ'ילי) בסיר עם ספל מים גדוש ומבשלים היטב.

  • מסננים לסיר קטן - ומקבלים חלב שיבולת שועל.

  • בשלב זה אפשר לשים הכל בבלנדר ולערבל.

  • ​למי שאין בלנדר- הנה הוראות "ידניות":

  • ממיסים את עיסת הקקאו לתוך חלב שיבולת השועל.

  • אם תערבבו את כל החלב עם העיסה תקבלו גושי עיסה שלא תצליחו לפרק. לכן, יוצקים מעט מאוד מהחלב החם על העיסה ומערבבים עד לקבלת משחה אחידה, מוסיפים כל פעם קצת חלב ומערבבים לשמירה על מרקם אחיד. (אם הוספתם יותר מדי חלב תצטרכו לעבוד קשה בערבוב...).

  • ממתיקים ושותים.


8,756 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page