סלט רענן ומדליק- קל להכנה וכייפי לאכילה- נראה מרשים ומעולה לאירוח
רכיבים:
אופן ההכנה:
מכניסים לסיר את הקינואה והמים הרותחים - מכסים, מביאים לרתיחה ומורידים לאש הכי קטנה שיש.
מבשלים כ- 20 דקות עד שכל המים נספגו והקינואה הלבנה פתוחה ורכה (האדומה והשחורה יהיו עדיין קשות וקריספיות יותר- זה בסדר).
מעבירים לקערה, מערבבים עם מזלג כדי להפריד את גרירי הקינואה ומניחים להצטנן במקרר (כמובן שכדאי לעטוף את הקערה בניילון נצמד)
שוטפים, מייבשים וקוצצים את הפטרוזיליה.
שוטפים וקוצצים את הבצל הירוק (כולל החלק הלבן) לפרוסות אלכסוניות דקות.
חוצים את הבצל הסגול וחותכים לרצועות דקות.
חוצים את הצנוניות ופורסים דק.
קוצצים גס את האגוזים ואת הגולדן ברי
מכניסים את כל הירק, האגוזים והגולדן ברי לקערה עם הקינואה, מוסיפים שמן זית ומערבבים.
מתבלים עם מלח גס, פלפל שחור והרבה לימון.
גיוונים וטיפים:
אפשר להוסיף ירקות נוספים- כמו כוסברה, נענע, העלים הקטנים הירוקים שמרכז הסלרי.
אפשר "לשחק" עם היחס בין הקינואה וירק לפי הטעם האישי.
נשמר מצויין ליום-יומיים במקרר בקופסא אטומה- לכן תמיד שווה לעשות כמות גדולה.
בתאבון !!