top of page
  • תמונת הסופר/תcacaotv

טאבולה קינואה עם גולדן ברי

עודכן: 20 ביוני 2022


סלט רענן ומדליק- קל להכנה וכייפי לאכילה- נראה מרשים ומעולה לאירוח

רכיבים:

  • כוס קינואה לבנה (אפשר להוסיף כף קינואה אדומה ו/או כף קינואה שחורה)

  • כוס וחצי מים רותחים.

  • חצי כוס גולדן ברי

  • חצי כוס קשיו חצאים או אגוזי מלך או פקאן

  • חבילת פטרוזיליה.

  • חצי חבילה בצל ירוק

  • בצל סגול קטן.

  • 4-5 צנוניות קטנות

  • 2-4 כפות שמן זית

  • לימון

  • מלח גס (רצוי מלח ים אטלנטי או דומה)

  • פלפל שחור.

אופן ההכנה:

  • מכניסים לסיר את הקינואה והמים הרותחים - מכסים, מביאים לרתיחה ומורידים לאש הכי קטנה שיש.

  • מבשלים כ- 20 דקות עד שכל המים נספגו והקינואה הלבנה פתוחה ורכה (האדומה והשחורה יהיו עדיין קשות וקריספיות יותר- זה בסדר).

  • מעבירים לקערה, מערבבים עם מזלג כדי להפריד את גרירי הקינואה ומניחים להצטנן במקרר (כמובן שכדאי לעטוף את הקערה בניילון נצמד)

  • שוטפים, מייבשים וקוצצים את הפטרוזיליה.

  • שוטפים וקוצצים את הבצל הירוק (כולל החלק הלבן) לפרוסות אלכסוניות דקות.

  • חוצים את הבצל הסגול וחותכים לרצועות דקות.

  • חוצים את הצנוניות ופורסים דק.

  • קוצצים גס את האגוזים ואת הגולדן ברי

  • מכניסים את כל הירק, האגוזים והגולדן ברי לקערה עם הקינואה, מוסיפים שמן זית ומערבבים.

  • מתבלים עם מלח גס, פלפל שחור והרבה לימון.

גיוונים וטיפים:

  • אפשר להוסיף ירקות נוספים- כמו כוסברה, נענע, העלים הקטנים הירוקים שמרכז הסלרי.

  • אפשר "לשחק" עם היחס בין הקינואה וירק לפי הטעם האישי.

  • נשמר מצויין ליום-יומיים במקרר בקופסא אטומה- לכן תמיד שווה לעשות כמות גדולה.



בתאבון !!


1,152 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page