השילוב בין מתיקות התמר ומרירות הקקאו, יוצר שוקולד בייתי מדהים, בריא וללא תוספת סוכר.
רכיבים:
500 גרם תמר ברהי אורגני (או כל תמר רך אחר).
כ- 185 גרם עיסת קקאו נא (3/4 בלוק) קצוצה גס. ניתן להשתמש גם בעיסת קקאו קלוי.
כ- 65 גרם חמאת קקאו נא (1/4 בלוק) קצוצה גס. ניתן להשתמש גם בחמאת קקאו קלוי.
כוס אגוזי מלך לא קלויים.
כחצי כוס קוקוס טחון.
אופן ההכנה:
מגלענים את התמרים, קוצצים גס ומפזרים על תבנית בגודל כ- 20X30 שרופדה בנייר אפייה.
מניחים על התמרים גליון נוסף של נייר אפייה ולוחצים בעזרת האצבעות עד שהתמרים מכסים את כל קרקעית התבנית. שימו לב שהשכבה בעובי אחיד וללא רווחים.
מכניסים התבנית למקפיא ל- 20-30 דקות.
בזמן שהתמרים במקפיא מתחילים בהכנת השכבה העליונה:
קוצצים את אגוזי המלך לחיתוך גס ושומרים בצד להמשך.
ממיסים את עיסת הקקאו וחמאת הקקאו בקערה מעל מים חמימים קלות (ביין מארי) עד שהחומרים נמסו כמעט לחלוטין, מורידים מהאש וממשיכים לערבב עד להמסה מלאה.
ניתן גם להמיס את העיסה והחמאה במיקרוגל - לחמם בכל פעם 20-30 שניות ולערבב בין חימום לחימום. כאשר רוב הקקאו נמס המשיכו לערבב עד להמסה מלאה.
מוציאים את התבנית מהמקפיא ומקלפים את נייר האפייה העליון.
מוזגים את תערובת הקקאו על התמרים ובעזרת כף מפזרים לשכבה אחידה.
מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים ומחזירים לשעה נוספת במקפיא.
מוציאים מהמקפיא, הופכים על גבי נייר אפייה נקי וקולפים בעדינות את נייר האפייה התחתון מהתמרים.
על נייר אפייה נוסף מפזרים את הקוקוס הטחון ומניחים עליו את השוקולד כך שהתמרים פונים לקוקוס. לוחצים בעדינות כדי להדביק את הקוקוס לתמרים.
חותכים לקוביות או שוברים עם היד.
אוכלים בתיאבון - אם נותרו שאריות שמרו אותם בכלי סגור במקרר.
בתאבון !