מאפה מהיר של שוקו-בננה בשתי גרסאות אישיות ובגרסה משפחתית
רכיבים:
(ל- 10 מנות אישיות או 3 עוגות משפחתיות)
אבקת קקאו הונלדית עשירה -(כ- 10 כפיות מלאות)
סוכר קוקוס (כ- 10 כפיות- אפשר להחליף במייפל אמיתי).
שמן קוקוס - כ- 3-4 כפות
10 דפי אורז או 10 עלים של בצק פילו.
5 בננות בשלות (או פרי אחר)
אופן ההכנה למנות אישיות:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
ממיסים את שמן הקוקוס בקערית קטנה.
קולפים ופורסים את הבננות לחצי לארכן.
דפי אורז- מכינים כלי שטוח עם מים חמים- טובלים עלה אורז לשתיים-שלוש שניות ומעבירים למשטח עבודה (מגבת יבשה נקייה).
עלי פילו- מניחים עלה פילו על משטח עבודה יבש ומקומח קלות- מורחים אותו במעט שמו קוקוס ומקפלים לחצי לאורך הצלע הארוכה יותר.
מניחים חצי בננה כשני סנטימטר מהקצה הקרוב אליכם. משאירים שני סנטימטר בכל צד.
מפזרים על הבננה כפית אבקת קקאו עשירה וכפית סוכר קוקוס או סירופ מייפל (אפשר לוותר על הממתיק ולקבל תוצאה מרירה יותר ולא פחות טעימה).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים העלה ממכם והלאה ליצירת גליל מהודק אבל לא יותר מידי.
משמנים תבנית במעט שמן קוקוס ומניחים בה הגלילות עם רווח קטן זו מזו. מורחים מעט שמן קוקוס מלמעלה.
אופים בתנור עד שעלי הפילו מזהיבים שקופים ומעט קשים (15-20 דקות).
מגישים חם או קר.
הוראות הכנה לעוגות משפחתיות:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
משתמשים בעלי פילו - פורסים שלושה עלי פילו זה על זה כשביניהם מורחים מעט שמן קוקוס.
קוצצים הבננות ומפזרים בשליש הקרוב אליכם שליש מהכמות.
על הבננות מפזרים 3 כפיות אבקת קקאו ו-3 כפיות סוכר קוקוס או מייפל.
מגלגלים, מניחים בתבנית משומנת, מורחים מעל שמן קוקוס ואופים כמו במנות האישיות.
גיוונים:
אפשר להוסיף אגוזים או שקדים לתערובת.
אפשר להחליף את הבננות בפרי אחר- אגסים או תפוחי עץ חמוצים עושים עבודה נפלאה גם הם.
בתאבון !