top of page
  • תמונת הסופר/תcacaotv

מגש שוקולד לאירוח

עודכן: 19 ביוני 2022


משחק של 4 מרכיבים ביחסים שונים ותקבלו מגש עם מגוון טעמים לאירוח מרשים !

הכינו מראש תבניות סיליקון ב-3 צורות שונות (בתמונה- תבנית פרלינים, תבנית חצאי כדור ותבנית כפיות, אבל אפשר כל צורה שתרצו :)

רכיבים לשוקולד הראשון:

רכיבים לשוקולד השני:

רכיבים לשוקולד השלישי:

הוראות הכנה:

  • מכינים את שלושת השוקולדים באותו אופן:

  • ממיסים את חמאת הקקאו ועיסת הקקאו בשיטת ביין-מארי (קערה מעל סיר עם מים רוחתים). ניתן להמיס גם במיקרו - חמאה בנפרד ועיסת קקאו בנפרד. הקפידו לחמם לפרקי זמן קצרים ולערבב בניהם כדי לא להגיע לחימום יתר של המוצרים. יש להפסיק את החימום כאשר 3/4 מהתערובת נוזלית ולערבב עד שתימס לגמרי.

  • לאחר המסת העיסה והחמאה, זה השלב בו מוסיפים את חמאת הקשיו לחמאת הקקאו ומערבבים עם עיסת הקקאו (שוקולד 2 ו-3)

  • במקביל מחממים את המייפל לטמפרטורה דומה לזו של תערובת הקקאו (37-40 מעלות).

  • מוסיפים כף מתערובת הקקאו לתוך המייפל, מערבבים ומוסיפים את המייפל עם המעט קקאו לתערובת הקקאו הגדולה. ממשיכים לערבב עד שנוצרת בלילה חלקה בצבע אחיד.

  • מוזגים לתבנית שקעים מסיליקון ומכניסים למקרר לשעה- שעתיים. אנחנו הכנסנו כל שוקולד לתבנית צורות אחרת, כדי שנדע להבדיל.

  • מוציאים מהתבניות ומסדרים על צלחת הגשה.

  • אם לא טמפררתם את השוקולד - הקפידו לשמור אותו בקירור עד להגשה.

גיוונים:

  • אפשר להכניס מרכיב נוסף להדגשת ההבדל בין השוקולדים השונים- למשל לאחד להוסיף שברי שקדים, לשני פולי קקאו שבורים (ניבס) ואת השלישי להשאיר ללא תוספות.

3,986 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page