טריו מרציפן

מרציפן הוא מסוג המאכלים שכמעט אף אחד לא אדיש אליהם- או שמאוד אוהבים או שממש לא- אז אם אתם מאלו שאוהבים- קבלו מתכון לשלושה מרציפנים בטעמים שונים- עם טוויסט- פאנלה (סוכר קנים לא מעובד) במקום סוכר לבן רגיל- אוי כמה שזה טעים...
1. מרציפן שקדים
חומרים:
חצי קילו שקדים לא קלויים (מולבנים או עם קליפה)
15-20 שקדים מרים (לא חובה אבל מאוד מומלץ- מוסיף המון)
כוס פאנלה (סוכר קנים לא מעובד)
רבע כוס מים
כפית מיץ לימון טרי
הכנה:
מחממים את הפאנלה עם המים עד להמסה מלאה, מורידים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון.
טוחנים אם השקדים במטחנת קפה או בלנדר חזק ומעבירים לקערה.
מוסיפים את הסוכר המומס לשקדים ומערבבים/לשים היטב עד שמקבלים מרקם בצקי מוצק (בהתחלה התערובת עלולה להיראות יבשה מידי- ממשיכים ללוש כדי להוציא מהשקדים את השמן הטבעי שלהם)
מכניסים לשעה למקרר, מוציאים ויוצרים צורות- אפשר פשוט לגלגל לכדורים קטנים או להכניס לתבנית שקעים מסיליקון, להקפיא ולהוציא מהתבנית.
2. מרציפן פיסטוק
חומרים:
חצי קילו פיסטוק קלוף לא קלוי
כוס פאנלה (סוכר קנים לא מעובד)
רבע כוס מים
כפית מיץ לימון טרי
הכנה:
מחממים את הפאנלה עם המים עד להמסה מלאה, מורידים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון.
טוחנים אם הפיסטוק במטחנת קפה או בלנדר חזק ומעבירים לקערה.
מוסיפים את הסוכר המומס לפיסטוק ומערבבים/לשים היטב עד שמקבלים מרקם בצקי מוצק.
מכניסים לשעה למקרר, מוציאים ויוצרים צורות.
3. מרציפן שוקולד
חומרים:
חצי קילו שקדים לא קלויים (מולבנים או עם קליפה).
כ- 4 כפות גדושות של אבקת קקאו הולנדית עשירה.
כוס פאנלה (סוכר קנים לא מעובד)
רבע כוס מים
כפית מיץ לימון טרי
הכנה:
מחממים את הפאנלה עם המים עד להמסה מלאה, מורידים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון.
טוחנים אם השקדים במטחנת קפה או בלנדר חזק ומעבירים לקערה. מוסיפים את הקקאו ומערבבים קלות.
מוסיפים את הסוכר המומס לשקדים והקקאו ומערבבים/לשים היטב עד שמקבלים מרקם בצקי מוצק.
מכניסים לשעה למקרר, מוציאים ויוצרים צורות.