עוגה קרה, טעימה ויפה!
20 דקות הכנה!
* ללא קמח * ללא ביצים*
מתכון לתבנית חד פעמית בגודל סטנדרטי
רכיבים:
400 גרם אגוזים טחונים/חתוכים גס
240 מ"ל קרם קוקוס
400 גרם שוקולד מריר 70%
3 כפות סירופ מייפל
אופן ההכנה:
מתחילים את ההכנה עם חיתוך/טחינת האגוזים דק דק, אנחנו השתמשנו בשקדים, קשיו ופיסטוקים אך בהחלט אפשר להיות יצירתיים ולהוסיף פקאנים, ניבס, אגוזי לוז, אגוזי מלך ועוד..
קולים במחבת את האגוזים, תוך כדי הערבוב מוסיפים את המייפל - הקפידו על אש קטנה והיזהרו שלא יישרף!
לאחר מכן משטחים ומהדקים את האגוזים לשכבה אחידה בתבנית ומכניסים למקרר/מקפיא כדי שתתקשה.
ואנחנו עוברים להכנת השוקולד!
מכניסים לסיר את השוקולד המריר וקרם הקוקוס וממיסים, מעל אש קטנה.
מוסיפים אבקת קקאו הולנדי וממשיכים לבחוש עד שמתקבל קרם חלק.
מוציאים את התבנית מהקירור ויוצקים מעליה את קרם השוקולד.
*טיפ* - כדי ליצור שכבה עליונה חלקה, במקום שימוש בלקקן - הטו את התבנית מצד לצד עד שהשוקולד ממלא את כולה.
לאחר מכן מכניסים את העוגה למקרר להתייצבות.
לאחר כשעה מוציאים את התבנית, חותכים לקוביות ומתחילים לשמוע מחמאות!
בתיאבון!