בשיתוף פעולה עם ימית המקסימה, שמשתפת במתכונים נפלאים בעמוד האינסטגרם שלה וגם בדף הפייסבוק, קיבלנו מתכון לעוגת גבינה-שוקולד עם תותים שמתאימה לכל אירוח!
רכיבים:
מתחילים את ההכנה עם שכבת עוגיות השקדים:
חצי כוס קמח שקדים
2 כמות חמאת שקדים
כף שמן קוקוס
כף וחצי מייפל אמיתי
למילוי נכין שוקולד מומס
250 גרם שוקולד 85% מומס
2 כפות קרם קוקוס
ולגבינה:
כוס קשיו שלם לא קלוי מושרה במים
250 מ"ל קרם קוקוס
כפית תמצית וניל
3/4 כוס סירופ מייפל אמיתי
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים להכנת עוגיות שקדים עד לקבלת תערובת אחידה.
אנחנו ממליצים להכין מהתערובת עוגיות אך ניתן גם לשטח בתבנית עם נייר אפייה.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, לכ-10 דקות.
לטחון במעבד מזון את עוגיות השקדים יחד עם כף שמן קוקוס וכף קרם קוקוס.
לשטח את תערובת עוגיות השקדים בתבנית עם נייר אפייה ולהכניס למקפיא.
ממיסים בבין מארי (קערה מעלה קערה עם מים חמים) - את השוקולד, כף מייפל ו-2 כפות קרם קוקוס.
במעבד מזון טוחנים את הקשיו, קרם הקוקוס, תמצית וניל והמייפל.
לאחר קבלת מרקם אחיד, מוסיפים את השוקולד שהמסנו קודם ומקבלים את הציפוי גבינה-שוקולד לעוגה.
מוזגים את הציפוי על בסיס עוגיות השקדים ומשטחים.
חותכים פרוסות תותים ומפזרים מעל העוגה, ניתן לטבול אותם לפני כן בקצת מייפל.
מכניסים למקפיא להתייצבות ולאחר מכן ניתן לשמור במקרר.
בתאבון!