שוקולד נא *ללא סוכר*

שוקולד נא *ללא סוכר*

שוקולד יכול להיות טעים גם ללא תוספת סוכר

מתכון פשוט וקל 

מצרכים

  • משמש אורגני מיובש (או פרי מיובש אחר)- בהתאם לטעם-לשוקולד מאוד מריר- 150 גרם, לשוקולד מעודן יותר - עד כ- 250 גרם.

 

 

אופן ההכנה 

  • ממיסים את העיסה וחמאת הקקאו יחד בקערה מעל מים (בין-מארי) עד שרוב התערובת נמסה ומורידים מהאש.
    ניתן להמיס גם במיקרו לפרקי זמן קצרים (20-30 שניות) תוך ערבוב בניהם - כדי למנוע חימום יתר של הקקאו. כשרוב התערובת נמסה מפסיקים את החימום. 

  • ממשיכים בערבוב עד שמקבלים תערובת שוקולד חלקה, בצבע אחיד וללא גושים. 

  • מי שרוצה יכול לטמפרר בשלב זה. (טמפרור בתכל'ס-איך עושים?)

  • קוצצים את המשמש המיובש בעזרת סכין / מטחנה / מעבד מזון לחתיכות קטנות.

  • מוסיפים את המשמש לתוך השוקולד המומס.

  • שופכים את השוקולד לתבנית שקעים מסיליקון או לתבנית רגילה עם נייר אפיה (כדי למנוע את הידבקות השוקולד).

  • שמים במקרר לשעה/שעתיים כדי שהשוקולד יתייצב ויתקשה. 

  • מוציאים מהתבניות את השוקולד. במידה ושמתם אותו בתבנית עם נייר אפיר ניתן פשוט לשבור אותו לחתיכות או לחתוך. 

  • במידה והשוקולד לא עברר טמפרור מומלץ לשמור אותו במקרר בכלי סגור.

בתאבון!

 

 

טיפים

  • אפשר להכין את אותו מתכון עם עיסת קקאו קלוי וחמאת קקאו קלוי- הטעם יצא אחר אבל לא פחות טעים.

  • אם רכשתם את הערכה להכנת שוקולד שלנו בחנות טבע ואתם רוצים להשתמש בה למתכון- תפחיתו את כמות המשמש המיובש- בין 120 ל- 200 גרם- (בהתאם לכמה מריר אתם אוהבים את השוקולד שלכם).

  • אחרי שטעמתם- תנו לשוקולד להבשיל במקרר מספר ימים ותראו אם אתם אנשים של "טרי" או של "בשל".

תגיות

Please reload

לוגו קקאו טבעי

לאיסוף עצמי (בתיאום)- בזלת 2 כוכב יאיר- צור יגאל

שלחו Whatsapp

050-9620088 

דברו איתנו

09-8620088

כתבו לנו

orders@cacaotv.co.il