טאבולה קינואה עם גולדן בריז

טאבולה קינואה עם גולדן בריז

סלט רענן ומדליק- קל להכנה וכייפי לאכילה- נראה מרשים ומעולה לאירוח 

 

רכיבים:

  • כוס קינואה לבנה (אפשר להוסיף כף קינואה אדומה ו/או כף קינואה שחורה)

  • כוס וחצי מים רותחים.

  • חצי כוס גולדן בריז

  • חצי כוס קשיו חצאים או אגוזי מלך או פקאן

  • חבילת פטרוזיליה.

  • חצי חבילה בצל ירוק

  • בצל סגול קטן.

  • 4-5 צנוניות קטנות

  • 2-4 כפות שמן זית

  • לימון

  • מלח גס (רצוי מלח ים אטלנטי או דומה)

  • פלפל שחור.

 

הכנה:

  • מכניסים לסיר הקינואה והמים הרותחים- מכסים, מביאים שוב לרתיחה ומורידים לאש הכי קטנה שיש.מבשלים כ- 20 דקות עד שכל המים נספגו והקינואה הלבנה פתוחה ורכה (האדומה והשחורה יהיו עדיין קשות וקריספי יותר- זה בסדר).

  • מעבירים לקערה, מערבבים כדי לשחרר הקינואה ומניחים להצטנן.

  • שוטפים, מיבשים וקוצצים הפטרוזיליה.

  • שוטפים וקוצצים הבצל הירוק (כולל החלק הלבן) לפרוסות אלכסוניות דקות.

  • חוצים את הבצל הסגול וחותכים לרצועות דקות.

  • חוצים את הצנוניות ופורסים דק.

  • קוצצים גס את האגוזים ואת הגולדן-בריז

  • מכניסים כל הירק, האגוזים והגולדן בריז לקערה עם הקינואה, מוסיפים השמן ומערבבים.

  • מתבלים עם מלח גס, פלפל שחור והרבה לימון.

 

בתאבון

 

גיוונים וטיפים:

  • אפשר להוסיף ירק נוסף- כמו כוסברה, נענע, העלים הקטנים הירוקים שמרכז הסלרי.

  • אפשר "לשחק" עם היחס בין הקינואה וירק לפי הטעם האישי.

  • נשמר מצויין ליום-יומיים במקרר בקופסא אטומה- אז תמיד שווה לעשות כמות גדולה.

תגיות

Please reload

לוגו קקאו טבעי

לאיסוף עצמי (בתיאום)- בזלת 2 כוכב יאיר- צור יגאל

שלחו Whatsapp

050-9620088 

דברו איתנו

09-8620088

כתבו לנו

orders@cacaotv.co.il