מאפה שוקו-בננה מהיר

מאפה שוקו-בננה מהיר

 

 

מאפה מהיר של שוקו-בננה בשתי גרסאות אישיות ובגרסה משפחתית

 

רכיבים:

(ל- 10 מנות אישיות או 3 עוגות משפחתיות)

  • אבקת קקאו עשירה -(כ- 10 כפיות מלאות)

  • סוכר קוקוס (כ- 10 כפיות- אפשר להחליף במייפל אמיתי).

  • שמן קוקוס - כ- 3-4 כפות

  • 10 דפי אורז או 10 עלים של בצק פילו.

  • 5 בננות בשלות (או פרי אחר)

 

הוראות הכנה למנות אישיות:

  • ממיסים את שמן הקוקוס בקערית קטנה.

  • קולפים ופורסים את הבננות לחצי לארכן.

    • דפי אורז- מכינים כלי שטוח עם מים חמים- טובלים עלה אורז לשתיים-שלוש שניות ומעבירים למשטח עבודה (מגבת יבשה נקייה).

    • עלי פילו- מניחים עלה פילו על משטח עבודה יבש ומקומח קלות- מורחים אותו במעט שמו קוקוס ומקפלים לחצי לאורך הצלע הארוכה יותר.

  • מניחים חצי בננה כשני סנטימטר מהקצה הקרוב אליכם. משאירים שני סנטימטר בכל צד.

  • מפזרים על הבננה כפית אבקת קקאו עשירה וכפית סוכר קוקוס או סירופ מייפל (אפשר לוותר על הממתיק ולקבל תוצאה מרירה יותר אבל לא פחות טעימה).

  • מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים העלה ממכם והלאה ליצירת גליל מהודק אבל לא יותר מידי.

  • משמנים תבנית במעט שמן קוקוס ומניחים בה הגלילות עם רווח קטן זו מזו. מורחים מעט שמן קוקוס מלמעלה.

  • אופים ב- 180 מעלות עד שעלי הפילו מזהיבים שקופים ומעט קשים (15-20 דקות).

  • מגישים חם או קר.

 

הוראות הכנה לעוגות משפחתיות:

  • משתמשים בעלי פילו.

  • פורסים שלושה עלי פילו זה על זה כשביניהם מורחים מעט שמן קוקוס.

  • קוצצים הבננות ומפזרים בשליש הקרוב אליכם שליש מהכמות. 

  • על הבננות מפזרים 3 כפיות אבקת קקאו ו-3 כפיות סוכר קוקוס או מייפל.

  • מגלגלים, מניחים בתבנית משומנת, מורחים מעל שמן קוקוס ואופים כמו במנות האישיות.

גיוונים:

  • אפשר להוסיף אגוזים או שקדים לתערובת.

  • אפשר להחליף הבננות בפרי אחר- אגסים או תפוחי עץ חמוצים עושים עבודה נפלאה גם הם.

     

     

Please reload

לוגו קקאו טבעי

לאיסוף עצמי (בתיאום)- בזלת 2 כוכב יאיר- צור יגאל

שלחו Whatsapp

050-9620088 

דברו איתנו

09-8620088

כתבו לנו

orders@cacaotv.co.il