פינוקייץ מקסים שמתאים גם לסתיו ולאביב (ובתכלס- גם לחורף הישראלי)
מתכון קל ומהיר שנתנה לנו ענת דרור- שפית רו-פוד.
אחרי שניסינו ונהנינו- החלטנו שאנחנו חייבים לבדוק וריאציות אחרות- אז הנה שתי הגרסאות- המקור של ענת והגרסה שלנו- או שתבחרו מה יותר קל ונוח לכם להכין או שתנסו את שתיהן.
חומרים לגרסה המקורית:
1 כוס קשיו לא קלוי
1 כוס פירות יער קפואים
8 כפות מים
2 כפות סוכר קוקוס (או כל סוכר אחר)
1/4 כוס שמן קוקוס נא אורגני
חומרים לגרסה שלנו:
1 כוס פירות יער קפואים
1/4 כוס חמאת קקאו נא מומסת
1/4 כוס שמן קוקוס נא אורגני
2-3 כפות סירופ אגבה נא אורגני
אופן ההכנה
מכניסים את כל החומרים חוץ משמן הקוקוס וחמאת הקקאו לבלנדר חזק או למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם קרמי.
מוסיפים את שמן הקוקוס (וחמאת הקקאו) ומערבבים עד שהשמן מתחבר לתערובת הקשיו והפירות.
מוזגים לתבנית שקעים ומכניסים למקפיא ל- 4 שעות לפחות.
לפני ההגשה מוציאים מהתבנית.
בתאבון!
הערות וטיפים
אם אין תבנית יעודית (קשיחה או גמישה)- אפשר לשפוך בשכבה דקה על תבנית עוגה מרופדת בנייר אפייה ולאחר שהתקשה לחתוך קוביות ולהגיש.
למשקיענים שביננו- אפשר לצפות את הגלידונית בשוקולד לבן או שוקולד מריר- לאחר שקפא- להוציא- להניח על רשת למזוג שוקולד נוזלי ולהחזיר מייד למקפיא.