עוגה יפה, טעימה ומושקעת- על פי מתכון של חגית לידרור
עוגת רואו שניתן לעשות לה המון וריאציות ושינויים כך שבכל פעם תוכלו להפתיע את האורחים!
רכיבים:
לתחתית
2 כוסות אגוזי מלך לא קלויים שהושרו במים לפחות שעה, או תערובת אגוזים לבחירתכם (פקאן/שקדים/מקדמיה)
6-8 תמר ברהי
1 כף שמן קוקוס
1 כף אבקת קקאו נא
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל אמיתית (לא חובה)
מעט מיץ לימון או תפוזים.
למוס
320 גרם (חצי צנצנת/כוס וחצי) של עיסת קשיו טבעי
2-3 כפות אבקת קקאו נא
כ- 50 גרם חמאת קקאו נא או כמות דומה של שמן קוקוס
2-3 כפות סילאן או ממתיק אחר
2-3 בננות בשלות
לציפוי
50 גרם שמן קוקוס
50 גרם חמאת קקאו נא
150 גרם עיסת קקאו נא
או
50 גרם שמן קוקוס
100 גרם חמאת קקאו נא
100 גרם אבקת קקאו נא
אופן ההכנה:
תחתית
מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון או בלנדר וטוחנים בפולסים קצרים לקבלת מרקם פירורי אחיד.
מכניסים לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26, מישרים ודוחסים ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
מוס
מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון או בלנדר וטוחנים עד שהתערובת נהיית חלקה לגמרי ובעלת נפח.
מוזגים על התחתית, מישרים בעדינות ומכניסים למקפיא לשעה-שעתיים, עד שהעוגה קפואה
ציפוי
קוצצים את העיסה והחמאה, מכניסים את כל המרכיבים לקערת זכוכית, מניחים אותה על סיר עם מעט מים על סף רתיחה (בין מארי) וממיסים. חשוב לערבב מפעם לפעם ולהוריד מהאש לפני שכל המוצקים נמסו. סיום ההמסה יעשה ללא ללא חימום ותוך כדי בחישה.
מוציאים את העוגה מהמקפיא, מוציאים מהתבנית ומניחים על רשת מתכת (או סתם מגש).
מוזגים את הציפוי על העוגה ובעזרת מרית מחליקים הציפוי מסביב ליצירת שכבה אחידה ודקה (נותנים לעודפים להישפך מסביב).
מכניסים למקרר לשעה.
בתאבון!
גיוונים ושינויים
את המוס אפשר לשנות לפי הטעם- לוותר על הבננות ולהוסיף מעט יותר מייפל, להחליף את הבננות בפירות יער טריים או קפואים, בתות שדה, או כל רעיון אחר שיעלה בדעתכם.
את הציפוי אפשר לשדרג על ידי פולי קקאו גרוסים(ניבס) או על ידי הוספת עיסת שקדים או עיסת אגוזי לוז.
אפשר לוותר על ציפוי השוקולד ובמקומו לסדר פרוסות פרי שתואמות בטעם למוס,
או לפזר פולי קקאו גרוסים או אבקת קקאו או אפילו להשאיר העוגה ללא ציפוי כלל.