top of page

טריו מרציפן

  • תמונת הסופר/ת: cacaotv
    cacaotv
  • 25 באוק׳ 2016
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 31 במאי 2024

מרציפן הוא מסוג המאכלים שכמעט אף אחד לא אדיש אליהם, או שמאוד אוהבים או שממש לא אז אם אתם מאלו שאוהבים - קבלו מתכון לשלושה מרציפנים בטעמים שונים - עם טוויסט, סוכר פאנלה (סוכר קנים לא מעובד) במקום סוכר לבן רגיל

אוי כמה שזה טעים...

ree


מרציפן שקדים

רכיבים:

  • 1/2 קילו שקדים לא קלויים (מולבנים או עם קליפה)

  • 15-20 שקדים מרים (לא חובה אבל מאוד מומלץ- מוסיף המון)

  • כוס סוכר פאנלה (סוכר קנים לא מעובד)

  • רבע כוס מים

  • כפית מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:

  • מחממים את הפאנלה עם המים עד להמסה מלאה, מורידים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון.

  • טוחנים אם השקדים במטחנת קפה או בלנדר חזק ומעבירים לקערה.

  • מוסיפים את הסוכר המומס לשקדים ומערבבים, לשים היטב עד שמקבלים מרקם בצקי מוצק (בהתחלה התערובת עלולה להיראות יבשה מידי- ממשיכים ללוש כדי להוציא מהשקדים את השמן הטבעי שלהם)

  • מכניסים לשעה למקרר, מוציאים ויוצרים צורות- אפשר פשוט לגלגל לכדורים קטנים או להכניס לתבנית שקעים מסיליקון, להקפיא ולהוציא מהתבנית.


מרציפן פיסטוק

רכיבים:

  • 1/2 קילו פיסטוק קלוף לא קלוי

  • כוס סוכר פאנלה (סוכר קנים לא מעובד)

  • רבע כוס מים

  • כפית מיץ לימון טרי

אופן הכנה:

  • מחממים את הפאנלה עם המים עד להמסה מלאה, מורידים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון.

  • טוחנים אם הפיסטוק במטחנת קפה או בלנדר חזק ומעבירים לקערה.

  • מוסיפים את הסוכר המומס לפיסטוק ומערבבים/לשים היטב עד שמקבלים מרקם בצקי מוצק.

  • מכניסים לשעה למקרר, מוציאים ויוצרים צורות.

מרציפן שוקולד

רכיבים:

אופן ההכנה:

  • מחממים את הפאנלה עם המים עד להמסה מלאה, מורידים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון.

  • טוחנים אם השקדים במטחנת קפה או בלנדר חזק ומעבירים לקערה. מוסיפים את הקקאו ומערבבים קלות.

  • מוסיפים את הסוכר המומס לשקדים והקקאו ומערבבים, לשים היטב עד שמקבלים מרקם בצקי מוצק.

  • מכניסים לשעה למקרר, מוציאים ויוצרים צורות.


מומלץ להכין את כל סוגי המרציפנים להגיש יחד, כך נוצרת צלחת צבעונית שמושכת את העין של כל אחד :)


בתאבון !!


מוצרים שכדאי להכיר

עוד מתכונים ומאמרים

bottom of page