top of page
  • תמונת הסופר/תcacaotv

מרציפן רב שכבות

עודכן: 14 ביוני 2022


כחובבי מרציפן ידועים החלטנו הפעם לקחת את המעדן הזה עוד רמה אחת למעלה והלכנו על שילוב של שכבות מרציפן בצבעים (וטעמים) שונים עם שילוב של קרם לוז מועודן. התוצאה יצאה יותר טוב ממה שתוכלו לדמיין (גם אם אתם בעלי דמיון קולינרי מפותח).

רכיבים:

  • כ- 200 גרם מרציפן- מסוג/צבע אחד או משילוב של מספר צבעים וטעמים. אנחנו השתמשנו במרציפן שקדים לבן ובמרציפן פיסטוק ירקרק. אפשר לקנות אותו בחנויות אבל הכי טעים להכין לבד וממש לא מסובך. המתכון למרציפן הלבן והפיסטוק נמצאים למטה בסוף המתכון :)

  • 4 כפות חמאת לוז-קשיו

  • 2 כפות מייפל אמיתי

  • 2 כפות שמן קוקוס או חמאת קקאו קלוי/ נא מומסים.

אופן ההכנה:

  • מקררים את המרציפן טוב במקרר בקערה פתוחה.

  • מרדדים את המרציפנים בעזרת מערוך לעובי של 2-3 מ"מ וחותכים 3 מלבנים (מלבן מרציפן פיסטוק אחד ו-2 מלבני מרציפן לבן) בגודל אחיד של בערך 20X10 ס"מ. מומלץ לרדד על נייר אפייה.

  • מניחים על תבנית שטוחה ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות. (את העודפים מגלגלים לכדורים ומגישים בנפרד)

  • מערבבים את חמאת הלוז-קשיו עם המייפל ושמן הקוקוס / חמאת הקקאו לתערובת אחידה.

  • מוציאים את המרציפן מהמקרר, מורחים שני מלבנים (מלבן אחד לבן ואחד פיסטוק) בשכבה אחידה של הקרם (הוא מתקשה על המרציפן תוך כדי המריחה)

  • מניחים על המלבן הלבן עם הקרם את המלבן פיסטוק (גם הוא צריך להיות עם קרם) וסוגרים מלמעלה עם המלבן האחרון הלבן שאינו מרוח בקרם. לוחצים קלות ומחזירים הכל למקרר לחצי שעה נוספת (ניתן להיעזר בתמונה כדי להבין את סדר ההנחה של המלבנים אחד על גבי השני).

  • מוציאים, חותכים למשולשים / מלבנים / או כל צורה אחרת בעזרת סכין חדה ומסדרים על צלחת הגשה.

  • שומרים במקרר.

ולמי ששאל איך מכינים מרציפן ?

המתכון למרציפן שקדים -


רכיבים:

  • 1/2 קילו שקדים לא קלויים (מולבנים או עם קליפה)

  • 15-20 שקדים מרים (לא חובה אבל מאוד מומלץ- מוסיף המון)

  • כוס סוכר פאנלה (סוכר קנים לא מעובד)

  • רבע כוס מים

  • כפית מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:

  • מחממים את הפאנלה עם המים עד להמסה מלאה, מורידים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון.

  • טוחנים אם השקדים במטחנת קפה או בלנדר חזק ומעבירים לקערה.

  • מוסיפים את הסוכר המומס לשקדים ומערבבים, לשים היטב עד שמקבלים מרקם בצקי מוצק (בהתחלה התערובת עלולה להיראות יבשה מידי- ממשיכים ללוש כדי להוציא מהשקדים את השמן הטבעי שלהם)

  • מכניסים לשעה למקרר והמרציפן מוכן !

המתכון למרציפן פיסטוק -


רכיבים:

  • 1/2 קילו פיסטוק קלוף לא קלוי

  • כוס סוכר פאנלה (סוכר קנים לא מעובד)

  • רבע כוס מים

  • כפית מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:

  • מחממים את הפאנלה עם המים עד להמסה מלאה, מורידים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון.

  • טוחנים אם הפיסטוק במטחנת קפה או בלנדר חזק ומעבירים לקערה.

  • מוסיפים את הסוכר המומס לפיסטוק ומערבבים לשים היטב עד שמקבלים מרקם בצקי מוצק (בהתחלה התערובת עלולה להיראות יבשה מידי- ממשיכים ללוש כדי להוציא מהשקדים את השמן הטבעי שלהם).

  • מכניסים לשעה למקרר והמרציפן מוכן !


בתאבון !

2,897 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page