אם היית בדרום אמריקה ברור לך שזה ה-דבר !
ואם לא, אז הנה מתכון פשוט וקל להכנה של קערת אסאי כפי שמוגשת בברזיל !
רכיבים:
2 בננות בשלות קפואות (כדאי לקלף ולשים במקפיא יום קודם)
4-5 כפות אבקת אסאי (לפי הטעם)
מים או חלב שקדים
חצי כוס קרח
:TOPPINGS
שמים מעל את התוספות האהובות עליכם:
גרנולה, פירות יער קפואים, בננה, תותים, גוג'י ברי, פקאנים, אגוזי מלך, פולי קקאו גרוסים (ניבס)...
אופן ההכנה:
שמים בבלנדר חזק את הבננות הקפואות, ואבקת האסאי. מוסיפים 1/4 כוס מים/חלב שקדים.
ניתן להוסיף כפית אבקת מאקה, 4-5 פולי קקאו/ כף ניבס.
לאחר קבלת תערובת סמיכה יחסית, בעלת צבע אחיד וללא גושים - מוציאים מהבלנדר לצלחת, ומוסיפים את ה-TOPPINGS האהובים עליכם.
אם יוצא לכם סמיך מידי, הוסיפו מעט קרח (2-3 קוביות) או עוד מעט מים/חלב שקדים.
אוכלים ומיד מרגישים רעננים וחיוניים
בתאבון!