בשיתוף פעולה עם נטליה, שמתחזקת בלוג מתכונים נפלא, קיבלנו מתכון למאפינס ארוחת בוקר עם דומדמניות!
תוכלו לראות את המתכונים שלה בבלוג או באינסטגרם @theveganati
רכיבים:
2.5 כוסות שיבולת שועל
3 בננות בשלות
2 כפיות אבקת אפיה
3/4 כוס חלב סויה לא ממותק (או כל חלב צמחי אחר לבחירתכם)
2 כפיות תמצית וניל
כף חומץ תפוחים/ מיץ לימון
חצי כוס דובדבנים
2 תמרי ברהי לחים (או רגילים שמושרים 10 דקות במים חמים)
כף פשתן + שתי כפות מים
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות במצב טורבו.
מכינים "ביצת פשתן" ע"י ערבוב של פשתן ומים בקערית קטנה.
טוחנים את שיבולת השועל בבלנדר עד למרקם של קמח.
מוסיפים את כל הרכיבים היבשים לקערה .
מוסיפים את כל הרכיבים הרטובים (בננות, חלב סויה, תמצית וניל, חומץ, תמרים) לבלנדר וטוחנים עד לקבלת בלילה חלקה.
מוסיפים את הבלילה לקערה עם הרכיבים היבשים ומערבבים היטב.
מוסיפים את ביצת הפשתן ואת הדומדמניות.
מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מעבירים לתבנית מאפינס.
מכניסים לתנור ל 20-25 דקות.
מוציאים מהתנור להצטננות ואוכלים.
בתאבון !