רכיבים:
2 כוסות אורז לבן
2 כפות שמן קוקוס
250 מ"ל קרם קוקוס טבעי
3 כוסות מים רותחים
6 כפות סוכר פאנלה
3 כפות גדושות צימוק כהה
מיץ מלימון בינוני
רבע כפית מלח
אופן ההכנה:
מחממים את השמן קוקוס בסיר
מוספים את האורז ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות.
מוסיפים את קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה תוך ערבוב.
כשקוקוס רותח מוסיפים את המים, הפאנלה, הצימוקים והמלח.
מערבבים, מעבירים לאש הכי קטנה, מכסים ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים (כ- 20 דקות). מכבים את האש ומשאירים על הכיריים עוד 15-20 דקות כשהסיר מכוסה במגבת.
להגשה:
מקשטים בעירית או פטרוזיליה קצוצות ובשבבי קוקוס טחון (לא חובה).
מגישים עם סלט קטן בצד לפי טעמכם (אנחנו פרסנו עגבניות שרי ובצל ירוק, והוספנו קצת צנובר ושמן זית)
בתאבון !!