top of page
  • תמונת הסופר/תcacaotv

עוגת קוקוס ללא אפייה (Raw)

עודכן: 14 ביוני 2022


העוגה הזאת לא רק יפה אלא גם טעימה ובריאה!

היא דורשת מעט השקעה אבל מחזירה הרבה מחמאות והנאה

רכיבים:

לבסיס:

למילוי הקוקוס:

לציפוי:

אופן ההכנה:

מכינים את הבסיס:

  • טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון לעיסה פירורית.

  • מרפדים תבנית אנגליש-קייק בניילון נצמד.

  • מכניסים את התערובת לתבנית, משטחים ודוחסים היטב.

  • מכניסים למקפיא לחצי שעה עד שעה.

מכינים את מילוי הקוקוס:

  • טוחנים את כל החומרים במעבד מזון כשתי דקות (חשוב שישאר מרקם של קוקוס)

  • מכניסים לתבנית מעל הבסיס, משטחים ודוחסים היטב.

  • מכניסים התבנית למקפיא לשעה לפחות.

מכינים את ציפוי השוקולד:

  • ממיסים את עיסת וחמאת הקקאו בקערה מעל סיר עם אדים ברתיחה עדינה (בין מארי).

  • שימו לב שהאש תחת הסיר לא חזקה מידי כדי שהאדים לא יברחו ויגיעו לשוקולד וכדי למנוע חימום מהיר מידי. ממשיכים לערבב כל הזמן.

  • הורידו מהאש מעט לפני שהכל התערובת ממומסת והמשיכו לערבב עד להמסה מלאה.

  • מוזגים את תערובת הקקאו על העוגה הקפואה ומכניסים למקרר.

  • לאחר שהשוקולד מתקשה- הופכים את התבנית- מוציאים ממנה את העוגה, מקלפים את הניילון הנצמד והופכים חזרה על צלחת הגשה.

  • שומרים במקרר עד ההגשה. חותכים עם סכין חמה.

בתאבון!

21,422 צפיות5 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

5 Comments


smadgilboa
Jan 28, 2023

שלמות🙏🏼

Like

Zetta Af
Zetta Af
Dec 24, 2022

איפה לקנות את החמאת קקאו? ואפשר במקום חמאת בוטנים?

Like
cacaotv
cacaotv
Dec 27, 2022
Replying to

חמאת קקאו נא יש לקנמות דרך האתר או מספר חנויות מצומצם מאוד- אבל אפשר גם לעבוד עם חמאה מקקאו קלוי- החמאה הזו שלנו זמינה ברוב חנויות הטבע? חמאת בוטנים לא תתאים כתחליף בגלל המרקם שלה- היא נוזלית בטמפרטורת חדר להבדיל מחמאת קקאו שהיא מוצקה ומחליפה במתכון חמאה חלבית


Like

redhead.lory
Dec 13, 2022

האם אפשר להחליף את הקשיו בשקדים או משהו אחר?

Like
cacaotv
cacaotv
Dec 27, 2022
Replying to

בהחלט- אנחנו בחרנו בקשיו כי הוא הכי נטראלי בטעם- אבל שקדים יעשו עבודה מצויינת וגם אגוזים אחרים (שכמובן יתנו את הטעם שלהם)


Like
bottom of page