העוגה הזאת לא רק יפה אלא גם טעימה ובריאה!
היא דורשת מעט השקעה אבל מחזירה הרבה מחמאות והנאה
רכיבים:
לבסיס:
100 גרם קשיו לא קלוי
100 גרם אגוזי מלך לא קלויים
4-5 כפות (כ- 50 גרם) סילאן טבעי
למילוי הקוקוס:
כוס וחצי (כ- 150 גרם) קוקוס טחון לא קלוי
3 כפות שמן קוקוס נא אורגני (מומס)
6 כפות סירופ מייפל אמיתי או סילאן טבעי
לציפוי:
50 גרם (חמישית בלוק) עיסת קקאו נא קצוצה
25 גרם (עשירית בלוק) חמאת קקאו נא קצוצה
10 גרם (2-3 כפות) שמן קוקוס נא אורגני (מומס)
אופן ההכנה:
מכינים את הבסיס:
טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון לעיסה פירורית.
מרפדים תבנית אנגליש-קייק בניילון נצמד.
מכניסים את התערובת לתבנית, משטחים ודוחסים היטב.
מכניסים למקפיא לחצי שעה עד שעה.
מכינים את מילוי הקוקוס:
טוחנים את כל החומרים במעבד מזון כשתי דקות (חשוב שישאר מרקם של קוקוס)
מכניסים לתבנית מעל הבסיס, משטחים ודוחסים היטב.
מכניסים התבנית למקפיא לשעה לפחות.
מכינים את ציפוי השוקולד:
ממיסים את עיסת וחמאת הקקאו בקערה מעל סיר עם אדים ברתיחה עדינה (בין מארי).
שימו לב שהאש תחת הסיר לא חזקה מידי כדי שהאדים לא יברחו ויגיעו לשוקולד וכדי למנוע חימום מהיר מידי. ממשיכים לערבב כל הזמן.
הורידו מהאש מעט לפני שהכל התערובת ממומסת והמשיכו לערבב עד להמסה מלאה.
מוזגים את תערובת הקקאו על העוגה הקפואה ומכניסים למקרר.
לאחר שהשוקולד מתקשה- הופכים את התבנית- מוציאים ממנה את העוגה, מקלפים את הניילון הנצמד והופכים חזרה על צלחת הגשה.
שומרים במקרר עד ההגשה. חותכים עם סכין חמה.
בתאבון!
שלמות🙏🏼
איפה לקנות את החמאת קקאו? ואפשר במקום חמאת בוטנים?
האם אפשר להחליף את הקשיו בשקדים או משהו אחר?