top of page

שוקולטה טבעונית

  • תמונת הסופר/ת: cacaotv
    cacaotv
  • 14 בדצמ׳ 2016
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 31 במאי 2024

הפינוק האולטימטיבי לערב חורף קר

משקה קקאו חם, איכותי וטעים להפליא.

עיסת הקקאו היא השוקולד הגולמי ויש לה שני יתרונות גדולים בהכנת שוקו:

  1. השוקו יוצא עשיר וחזק, במיוחד בהשוואה לאבקת קקאו.

  2. אפשר לבחור את סוג הממתיק (סירופ מייפל, סילאן, סוכר קוקוס או פאנלה) במקום סוכר לבן וכמובן את מידת ההמתקה (להבדיל משוקולד)

רכיבים: (עבור ספל אחד)

אופן ההכנה - הגרסה המהירה (בבלנדר):

  • שמים את כל החומרים בבלנדר,

  • שופכים עליהם כוס מים רותחים וממתינים כ-5 דקות שהעיסה תימס.

  • נותנים לבלנדר לעשות את שלו עד שהכל מתחבר למרקם אחיד.

אופן ההכנה - הגרסה המשקיענית:

  • שמים את שיבולת השועל (עם הצ'ילי) בסיר עם ספל מים גדוש ומבשלים היטב.

  • מסננים לסיר קטן - ומקבלים חלב שיבולת שועל.

  • בשלב זה אפשר לשים הכל בבלנדר ולערבל.

  • ​למי שאין בלנדר- הנה הוראות "ידניות":

  • ממיסים את עיסת הקקאו לתוך חלב שיבולת השועל.

  • אם תערבבו את כל החלב עם העיסה תקבלו גושי עיסה שלא תצליחו לפרק. לכן, יוצקים מעט מאוד מהחלב החם על העיסה ומערבבים עד לקבלת משחה אחידה, מוסיפים כל פעם קצת חלב ומערבבים לשמירה על מרקם אחיד. (אם הוספתם יותר מדי חלב תצטרכו לעבוד קשה בערבוב...).

  • ממתיקים ושותים.


מוצרים שכדאי להכיר

עוד מתכונים ומאמרים

bottom of page