טראפלס שוקולד קרמיים- הפינוק האולטימטיבי
רכיבים: (ל- 20-25 כדורים קטנים)
1 כוס (90 גרם) אבקת קקאו נא או אבקת קקאו הולנדית (ההולנדית יותר טעימה למתכון זה, הקקאו נא יותר בריא- אז כל אחד והשיקול שלו...)
10 כפות (70 גרם) שמן קוקוס נא אורגני (מומס)
14-16 כפות (200-220 גרם) סילאן טבעי או סירופ מייפל טבעי
אופציונלי- 1 כפית שטוחה קינמון ו/או 1 כפית תמצית וניל.
לציפוי- אבקת קקאו נא, קוקוס טחון טבעי או אבקת מאקה או שקדים / פיסטוק גרוס או אבקת קקאו מחוזקת בצ'ילי טחון.
אופן ההכנה:
מכניסים לקערה את כל המרכיבים ומערבבים היטב עם כף או מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
מכניסים למקרר ל- 4-5 שעות עד שהתערובת קשה (או לכ- 45 דקות במקפיא).
מכינים בקערית את הציפוי שבחרתם.
מוציאים את הקערה מהמקרר, בעזרת כפית לוקחים גושים קטנים מהתערובת ובעזרת קצות האצבעות יוצרים צורת כדור או כל צורה אחרת (חשוב לעבוד עם קצות האצבעות ולא עם כף היד כדי לא לחמם את התערובת).
את הכדור מגלגלים בציפוי ומניחים על צלחת.
במידה והתערובת מתחילה להתרכך באמצע התהליך- להחזיר לכמה דקות למקפיא / מקרר ואז להמשיך.
שומרים במקפיא או במקרר- הטראפלס אמורים להישמר כחודש, סביר להניח שיגמרו לפני כן :)
אופציית הכנה לעצלנים-
מצפים תבנית קטנה בניילון נצמד / נייר אפיה, מעבירים אליו את התערובת המוכנה ומכניסים למקפיא לשעה וחצי.
מוציאים, מחלצים מהתבנית ומורידים את הניילון הנצמד.
חותכים לקוביות בעזרת סכין גדולה ומכניסים לקערה עם אבקת קקאו, מנערים בעדינות עד שכל הקוביות יצופו ומעבירים דרך מסננת להוצאת הקוביות מעודף האבקה.
שומרים במקפיא או במקרר.
בתאבון !