top of page
  • תמונת הסופר/תcacaotv

Bounty


גרסה ביתית וטבעונית לבאונטי- לא פחות טוב מהמקור

למילוי:

לציפוי:

אופן ההכנה

  • מכניסים את כל חומרי המילוי למעבד מזון וטוחנים כ- 2 דקות (צריך שישאר מרקם של קוקוס).

  • מרפדים תבנית או קופסת פלסטיק בינונית (בערך 15X20 ס"מ) בניר אפיה או ניילון נצמד.

  • מכניסים לתבנית את התערובת, מיישרים ודוחסים היטב (אפשר להיעזר בנייר או ניילון מלמעלה ולדחוס עם כוס זכוכית כמערוך) חשוב שהתערובת תהיה דחוסה טוב ובעובי אחיד.

  • מכניסים למקפיא לשעה- עד שהתערובת קפואה.

  • מוציאים מהמקפיא- מחלצים מהתבנית וחותכים לאצבעות מלבניות. מחזירים למקפיא.

  • אם רוצים ציפוי מאוד מריר (משתלב נהדר עם המילוי המתוק)- עוברים לשלב הציפוי אם רוצים ציפוי פחות מריר מוסיפים את הממתיק (הסבר בסוף).

  • אם רוצים להמתיק מעט את הציפוי- מחממים 2-3 כפות סירופ אגבה בקערית קטנה לטמפרטורה הדומה לזו של תערובת הקקאו המומסת- מכניסים כפית קקאו מומס לסירופ ההמתקה, מערבבים היטב ואז מחזירים כל סירופ ההמתקה לקקאו תוך כדי ערבוב.

  • מוציאים את המילוי מהמקפיא- ובעזרת שני מזלגות טובלים ומגלגלים בזריזות את יחידות המילוי בתערובת הקקאו (אחד בכל פעם) ומניחים על צלחת. (אפשר לטבול את כל המילוי או להשאיר חלק לבן).

  • מכניסים הצלחת למקרר למספר דקות בכדי שהציפוי יתקשה טוב ומעבירים לצלחת הגשה נקייה.

בתאבון!

המסת שוקולד וקקאו בשיטת בין מארי:

  • ממיסים את עיסת וחמאת הקקאו בקערה על סיר עם אדים ברתיחה עדינה.

  • חשוב לקצוץ את החמאה והעיסה לחתיכות קטנות.

  • יש לערבב תוך כדי המסה.

  • לשים לב שהאש מתחת לסיר לא חזקה מידי- אנחנו לא רוצים שהאדים יברחו ויגיעו לשוקולד וגם לא רוצים חימום מהיר מידי.

  • להוריד מהאש מעט לפני שהכל התערובת ממומסת והמשיך לערבב עד להמסה מלאה.

הדרך הבטוחה להמתיק שוקולד עם סירופ נוזלי:

  • המתקה לא נכונה של שוקולד ביתי עם סירופ נוזלי יכולה לתקוע את השוקולד. שוקולד "תקוע" לא ניתן לשחרר והשימוש היחיד שניתן לעשות בו הוא להוסיף לו נוזלים חמים בהדרגה לקבלת משקה קקאו.

  • אם רוצים להמתיק מעט את הציפוי בלי להסתכן ב"תקיעת השוקולד" יש לפעול לפי השלבים הבאים:

  • מחממים 2-3 כפות סירופ אגבה (או מייפל) בקערית קטנה לטמפרטורה הדומה לזו של תערובת הקקאו המומסת.

  • מכניסים כפית קקאו מומס לסירופ ההמתקה ומערבבים היטב.

  • מחזירים כל סירופ ההמתקה לקקאו תוך כדי ערבוב.

Bounty Fingers.jpg
139 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page