top of page
  • תמונת הסופר/תcacaotv

תמרים מצופים שוקולד


לפעמים הכי פשוט הוא גם הכי מוצלח-

מתכון פשוט ומהיר- אבל טעים ברמות

רכיבים:

  • כחצי קילו תמרים יפים ומוצקים מזן זהידי (או תמר מוצק אחר)

  • כ-250 גרם שקדים טבעיים לא קלויים

  • חצי בלוק (125 גרם) עיסת קקאו נא

  • רבע בלוק (כ- 60 גרם) חמאה קקאו נא

הוראות הכנה

  • חורצים כל תמר לאורכו, מוציאים את הגלעין, מכניסים במקומו שקד, סוגרים ומעצבים כל שהתמר נראה שלם. מכניסים למקרר לשעה או למקפיא ל- 20-30 דקות.

  • קוצצים את עיסת הקקאו וחמאת הקקאו ומכניסים לקערת זכוכית.

  • מניחים הקערה על סיר עם מים ברתיחה עדינה (ביין-מארי) ומחממים עד שהעיסה והחמאה נמסו כמעטל גמרי.

  • מורידים הסיר מהאש כשהקערה עליו ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.

  • מוציאים התמרים מהקירור, מניחים תמר על מזלג- טובלים בקקאו המומס, מוציאים, נותנים לעודפי קקאו לטפטף חזרה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כל התמרים.

הערות

  • חשוב שתערובת הקקאו תהיה נוזלית והתמרים קרים כדי לקבל ציפוי דק, לכן מומלץ להשאיר הקערה על הסיר עם המים החמים ובהתאם לצורך לתת למים חימום קל מפעם לפעם.

  • אם הציפוי מריר לכם מידי- אפשר להמתיק אותו על ידי 3-4 כפות סילן 100% תמרים לפני טבילת התמרים.

740 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page