top of page
  • תמונת הסופר/תcacaotv

שוקולד בריא 60% קקאו

עודכן: 19 ביוני 2022


מתכון לשוקולד טבעוני, עדין וקרמי בטעם גן עדן- 60% מוצקי קקאו

100% טעם ובריאות


לבבות פרלינים על מצע עלי כותרת של פרח ורוד

רכיבים: (לכמות של קצת יותר מ- 300 גרם שוקולד)

אופן ההכנה:

  • קוצצים את עיסת הקקאו וחמאת הקקאו ומכניסים לקערת זכוכית.

  • ממיסים את העיסה והחמאה בבין מרי (קערה מעל סיר עם מים חמים). ניתן להמיס גם במיקרו, תוך ערבוב ולפרקי זמן קצרים. הקפידו לערבב בין לבין.

  • מורידים הסיר מהאש / מפסיקים את החימום במיקרו כשרוב השוקולד הומס וממיסים את השאר בערבוב עד לקבלת תערובת חלקה.

  • מחממים את המייפל לטמפרטורה דומה לזו של הקקאו (37-40 מעלות), אפשר לטבול את בקבוק המייפל בסיר מים חמים ולנער מפעם לפעם).

  • הוספת המייפל - מוסיפים כף מתערובת הקקאו למייפל, מערבבים היטב ומוסיפים את המייפל לשאר השוקולד המומס.

  • המשיכו בערבוב עד לקבלת שוקולד חלק, ללא גושים.

  • מי שיודע איך ורוצה- יכול בשלב זה לטמפרר את התערובת, אבל ממש לא חייבים.

  • מעבירים את התערובת לתבנית שקעים מסיליקון (או שופכים לתבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה).

  • שמים במקרר לשעה-שעתיים עד להתמצקות השוקולד.

  • לאחר שהשוקולד התמצק יש להוציא מתבנית השקעים (או מרימים מנייר האפייה ושוברים לחתיכות) ולהכניס לקופסא אטומה.

  • אם השוקולד מטומפרר הוא יכול להישאר בארון קריר. אם לא טמפררתם- פשוט שימרו אותו בקירור.

בתאבון !!



6,127 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page