מתכון לשוקולד טבעוני, עדין וקרמי בטעם גן עדן- 60% מוצקי קקאו
100% טעם ובריאות
רכיבים: (לכמות של קצת יותר מ- 300 גרם שוקולד)
חצי בלוק (125 גרם) עיסת קקאו נא (או כמות דומה של עיסת קקאו קלוי)
רבע בלוק (כ- 60 גרם) חמאת קקאו נא (או כמות דומה של חמאת קקאו קלוי)
כ- 125 גרם סירופ מייפל אמיתי
אופן ההכנה:
קוצצים את עיסת הקקאו וחמאת הקקאו ומכניסים לקערת זכוכית.
ממיסים את העיסה והחמאה בבין מרי (קערה מעל סיר עם מים חמים). ניתן להמיס גם במיקרו, תוך ערבוב ולפרקי זמן קצרים. הקפידו לערבב בין לבין.
מורידים הסיר מהאש / מפסיקים את החימום במיקרו כשרוב השוקולד הומס וממיסים את השאר בערבוב עד לקבלת תערובת חלקה.
מחממים את המייפל לטמפרטורה דומה לזו של הקקאו (37-40 מעלות), אפשר לטבול את בקבוק המייפל בסיר מים חמים ולנער מפעם לפעם).
הוספת המייפל - מוסיפים כף מתערובת הקקאו למייפל, מערבבים היטב ומוסיפים את המייפל לשאר השוקולד המומס.
המשיכו בערבוב עד לקבלת שוקולד חלק, ללא גושים.
מי שיודע איך ורוצה- יכול בשלב זה לטמפרר את התערובת, אבל ממש לא חייבים.
מעבירים את התערובת לתבנית שקעים מסיליקון (או שופכים לתבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה).
שמים במקרר לשעה-שעתיים עד להתמצקות השוקולד.
לאחר שהשוקולד התמצק יש להוציא מתבנית השקעים (או מרימים מנייר האפייה ושוברים לחתיכות) ולהכניס לקופסא אטומה.
אם השוקולד מטומפרר הוא יכול להישאר בארון קריר. אם לא טמפררתם- פשוט שימרו אותו בקירור.
בתאבון !!