בשיתוף פעולה עם ימית המקסימה, שמשתפת במתכונים נפלאים בעמוד האינסטגרם שלה וגם בדף הפייסבוק, קיבלנו מתכון ממכר לסלייסים של עוגיות שלא תפסיקו לאכול!
רכיבים:
חצי כוס קמח שיבולת שועל (ניתן לטחון שיבולת שועל בבלנדר)
חצי כוס קמח שקדים
חפיסת שוקולד 85% (ניתן להשתמש גם בכל שוקולד מריר אחר)
2 כפות שמן קוקוס
כף גדושה של חמאת שקדים
כף גדושה של טחינה לבנה אתיופית
2 כפות סוכר קוקוס
2 כפות מים
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס.
מערבבים את כל המרכיבים בקערה, את סוכר הקוקוס כדאי לשים תוך כדי טעימה. ניתן להוסיף יותר או פחות סוכר קוקוס, לפי הטעם.
לאחר שמקבלים תערובת אחידה, יוצרים כדור ומניחים אותו בתבנית, 16*22.5
משטחים את הכדור בתבנית, לשכבה בעובי אחיד (כס"מ).
חותכים חתיכות שוקולד מריר ושמים בתפזורת בבצק.
מכניסים לתנור לרבע שעה בערך. כאשר מכיניסים קיסם והוא יוצא נקי זה מוכן!
מוציאים מהתנור ומשאירים להתקרר.
בשלב זה ניתן לזלף מעט מייפל אמיתי מעל (במידה ולא מספיק מתוק).
בתאבון!