כרוב צלוי ברוטב טחינה אתיופית
- cacaotv
- 8 בינו׳
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 8 בפבר׳
מתכון לכרוב צלוי בתנור ברוטב טחינה על רוטב ירוק משגע וחמצמץ!!


השתמשתי בטחינה אתיופית מלאה
מצרכים-1 כרוב בינוני.
לרוטב לצלייה של הכרוב-
1/2 כוס טחינה
2 כוסות מים
חופן כוסברה
1/4 כוס שמן זית
1 כף מלח
3 שיני שום
2 כפות רוטב סויה ללא גלוטן.

לרוטב ירוק-
חופן כוסברה
חופן שמיר
מעט בצל ירוק
1 כף לימון כבוש
1 מיץ מלימון קטן
1 כף מלח
1/4 כוס מים
1/3 כוס שמן זית
הכנה-
טוחנים את כל מרכיבי הרוכב לצלייה בתנור לכרוב.
חותכים את הכרוב.
מסדרים במגש עמוק ושופכים את הרוטב, מכסים בנייר אפייה ומכניסים לחום של 230 מעלות ל20 דקות
מוצאים את הנייר אפייה ומכניסים שוב לחום של 200 מעלות לעוד בערך 20 דקות להשחמה.
מצלחתים מפזרים מעט מיקס אגוזים קצוצים עם כוסברה וזכתר מיובש ( אופציונלי) ומגשים!
בתאבון ותהנו😃😃