top of page

שוקולד ביתי מריר-מתוק

  • תמונת הסופר/ת: cacaotv
    cacaotv
  • 5 ביוני 2014
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 31 במאי 2024


שוקולדים מרירים חזקים לכם מידי ? אוהבים שוקולד חלב ?

אתם לא צריכים להתפשר על שוקולד תעשייתי,

אפשר להכין שוקולד מתוק יותר ומריר פחות, זה היופי בשוקולד ביתי

רכיבים: (להכנת 100 גרם)

ree

אופן ההכנה:

  • במידה ואתם משתמשים בעיסה ובחמאה נא יש לקצוץ אותם לפני החימום.

  • מחממים את עיסה וחמאת הקקאו בקערה מעל סיר עם מים רותחים קלות (בין מארי).

  • ניתן לחמם גם במיקרו לפרקי זמן קצרים (20-30 שניות) תוך ערבוב בניהם. כדי למנוע חימום יתר של הקקאו.

  • כאשר 3/4 מהתערובת נמסה, מפסיקים את החימום וממשיכים את ההמסה בעזרת ערבוב בלבד.

  • מחממים את המייפל / סילאן לטמפרטורה זהה לזו של הקקאו.

  • מערבבים כף מתערובת הקקאו לתוך הממתיק. לאחר מכן מוסיפים את הממתיק לתערובת הקקאו. אנו עושים זאת בדרך הזאת כדי שהנוזלים שבממתיק לא יצרו גושים בשוקולד שלנו ויהפכו אותו לפחות אחיד.

  • מערבבים היטב את השוקולד עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה בצבעה ללא גושים.

  • יוצקים את השוקולד לתוך תבנית שקעים מסיליקון או לתבנית רגילה עם נייר אפייה.

  • שמים במקרר לשעתיים-שלוש.

  • חולצים את השוקולד מתבנית השקעים.

  • במידה והשתמשתם בתבנית רגילה, מוציאים את השוקולד ושוברים / חותכים אותו.

טיפ שלנו:

שוקולד מתייצב ו"מבשיל" במהלך הימים בהם נמצא במקרר. נסו לטעום אותו ברגע ההכנה, לאחר יומיים ולאחר 4 ימים ותרגישו את ההבדל!

בתאבון!!


מוצרים שכדאי להכיר

עוד מתכונים ומאמרים

bottom of page