שוקולד מעודן וקטיפתי
המתכון נולד עבור ביתי מיקה - שלא אוהבת שוקולד מריר
רכיבים:
50 גרם חמאת קקאו נא - קצוצה גס
180 גרם עיסת קקאו נא- קצוצה גס
40 גרם (כ-2 כפות)- עיסת אגוזי לוז
50 גרם (כ- 3 כפות)- עיסת קשיו
30 גרם (כ- 5-6 כפות שטוחות) שמן קוקוס נא אורגני
70 גרם סירופ מייפל טבעי
אופן ההכנה:
קוצצים את עיסת הקקאו וחמאת הקקאו לחתיכות קטנות, יחסית שוות בגודלן.
מכניסים את כל החומרים חוץ מסירופ המייפל לקערת זכוכית ומחממים מעל סיר ובו מים רותחים קלות (בין מארי) עד שהחמאה ועיסת הקקאו נמסו כמעט לחלוטין, מורידים מהאש וממשיכים לערבב עד להמסה מלאה.
ניתן גם לחמם במיקרו לפרקי זמן קצרים (20-30 שניות) תוך ערבוב בניהם. כאשר החמאה והעיסה כמעט ונמסו לחלוטין, המשיכו את ההמסה בעזרת ערבוב בלבד. כך תמנעו מחימום יתר של הקקאו.
בצלוחית נפרדת מחממים את המייפל לטמפרטורה דומה לזו של תערובת השוקולד.
מכניסים לסירופ המייפל שתי כפות מתערובת השוקולד ומערבבים עם כף (לא עם מקציף או מזלג כדי לא להכניס אוויר).
שופכים את הסירופ לתוך קערת השוקולד ומערבבים היטב עם כף.
מוזגים לתבנית ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים להתייצבות והתקשות.
מחלצים מהתבנית ואוכלים.
הערות וטיפים:
אם אין תבנית יעודית (קשיחה או גמישה)- אפשר לשפוך בשכבה דקה על תבנית עוגה מרופדת בנייר אפייה ולאחר שהתקשה לשבור לחתיכות עם היד או סכין.
ניתן להשתמש בחמאת קקאו קלוי או עיסת קקאו קלוי במקום המוצרים הנאים.
בתאבון !