top of page
  • תמונת הסופר/תcacaotv

Super-Chocolate

עודכן: 19 ביוני 2022


שוקולד על

70% קקאו, 90% מזונות על, 100% בריאות וטעם


רכיבים:

אופן ההכנה:

  • ממיסים את עיסת וחמאת הקקאו בקערה על סיר עם אדים ברתיחה עדינה (בין מארי), יש לערבב תוך כדי המסה.

  • חשוב לקצוץ את החמאה והעיסה לחתיכות קטנות.

  • לשים לב שהאש מתחת לסיר לא חזקה מידי- אנחנו לא רוצים שהאדים יברחו ויגיעו לשוקולד וגם לא רוצים חימום מהיר מידי.

  • להוריד מהאש מעט לפני שהכל התערובת ממומסת והמשיך לערבב עד להמסה מלאה.

  • ניתן להמיס גם במיקרו - חימום לפרקי זמן קצרים תוך ערבוב בין לבין. כאשר 3/4 מהתערובת נמסה ניתן להמיס את השאר בעזרת ערבוב בלבד.

  • במקביל להמסת הקקאו משרים את הגוג'י ברי במים פושרים למספר דקות, מסננים ומיבשים טוב עם מגבת נייר.

  • קוצצים את המשמש, הגוג'י ובגולדן בריז לחתיכות הכי קטנות שאפשר.

  • כשתערובת הקקאו מוכנה מוסיפים לה את הפירות הקצוצים ואת אבקת המאקה ומערבבים.

  • מוזגים את התערובת בעזרת כפית לתבנית שקעים מסיליקון ומכניסים למקרר.

  • לאחר שהשוקולד מתקשה- מחלצים אותו מהתבנית ומעבירים לכלי סגור.

  • אפשר לאכול מייד, אבל הכי טוב לתת לו לעמוד במקרר מספר ימים כדי שהטעמים יתחברו.

גיוונים:

  • אם התוצאה מרירה לכם מידי- ניתן להוסיף כמות כפולה של משמש להגברת המתיקות, או להכניס כ- 30-40 גרם סירופ מייפל (לחמם את הסירופ בכלי נפרד- לערבב מעט מתערובת קקאו לתוך הסירופ ורק אז להכניס את הסירופ לתערובת הקקאו).

  • אפשר להוסיף לתערובת פירות יבשים אחרים / נוספים ו/או לשלב מעט אגוזים קצוצים.


בתאבון !!



2,285 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page