שוקולד על
70% קקאו, 90% מזונות על, 100% בריאות וטעם
רכיבים:
185 גרם (שלושת רבעי בלוק) עיסת קקאו נא
65 גרם (רבע בלוק) חמאת קקאו נא
כ- 35 גרם גוג'י ברי
כ- 35 גרם גולדן (אינקה) בריז
כ- 35 גרם משמש אורגני מיובש
כף שטוחה אבקת מאקה (לא חובה, אבל מוסיף לטעם ולבריאות)
אופן ההכנה:
ממיסים את עיסת וחמאת הקקאו בקערה על סיר עם אדים ברתיחה עדינה (בין מארי), יש לערבב תוך כדי המסה.
חשוב לקצוץ את החמאה והעיסה לחתיכות קטנות.
לשים לב שהאש מתחת לסיר לא חזקה מידי- אנחנו לא רוצים שהאדים יברחו ויגיעו לשוקולד וגם לא רוצים חימום מהיר מידי.
להוריד מהאש מעט לפני שהכל התערובת ממומסת והמשיך לערבב עד להמסה מלאה.
ניתן להמיס גם במיקרו - חימום לפרקי זמן קצרים תוך ערבוב בין לבין. כאשר 3/4 מהתערובת נמסה ניתן להמיס את השאר בעזרת ערבוב בלבד.
במקביל להמסת הקקאו משרים את הגוג'י ברי במים פושרים למספר דקות, מסננים ומיבשים טוב עם מגבת נייר.
קוצצים את המשמש, הגוג'י ובגולדן בריז לחתיכות הכי קטנות שאפשר.
כשתערובת הקקאו מוכנה מוסיפים לה את הפירות הקצוצים ואת אבקת המאקה ומערבבים.
מוזגים את התערובת בעזרת כפית לתבנית שקעים מסיליקון ומכניסים למקרר.
לאחר שהשוקולד מתקשה- מחלצים אותו מהתבנית ומעבירים לכלי סגור.
אפשר לאכול מייד, אבל הכי טוב לתת לו לעמוד במקרר מספר ימים כדי שהטעמים יתחברו.
גיוונים:
אם התוצאה מרירה לכם מידי- ניתן להוסיף כמות כפולה של משמש להגברת המתיקות, או להכניס כ- 30-40 גרם סירופ מייפל (לחמם את הסירופ בכלי נפרד- לערבב מעט מתערובת קקאו לתוך הסירופ ורק אז להכניס את הסירופ לתערובת הקקאו).
אפשר להוסיף לתערובת פירות יבשים אחרים / נוספים ו/או לשלב מעט אגוזים קצוצים.
בתאבון !!