שילוב טעמים מיוחד, שגורם לחך להתעורר.
גם מתוק, גם חמוץ וגם מריר.
רכיבים:
165 גרם (שני שליש בלוק) עיסת קקאו נא
85 גרם (שליש בלוק) חמאת קקאו נא
כ- 50 גרם צימוקים או משמשים אורגניים
כ- 50 גרם גולדן (אינקה) ברי.
כ- 50 גרם מייפל טבעי (או יותר, אם אתם אוהבים מתוק יותר).
לקישוט:
חופן פולי קקאו נא גרוסים (ניבס)
גולדן ברי, כמספר יחידות השוקולד
אופן ההכנה:
ממיסים את העיסה וחמאת הקקאו בקערה על סיר עם אדים ברתיחה עדינה (בין-מרי)
חשוב לקצוץ את החמאה והעיסה לחתיכות קטנות.
יש לערבב תוך כדי המסה.
שימו לב שהאש תחת הסיר לא חזקה מידי כדי שהאדים לא יברחו ויגיעו לשוקולד וכדי למנוע חימום מהיר מידי.
להוריד מהאש מעט לפני שהכל התערובת ממומסת והמשיך לערבב עד להמסה מלאה.
במקביל להמסת הקקאו מחממים בעדינות את סירופ המייפל לטמפרטורה דומה לזו של הקקאו (37-40 מעלות צלזיוס)
כשתערובת הקקאו מוכנה מוסיפים כפית ממנה לסירופ המייפל המחומם, מערבבים ואז מכניסים את הסירופ לתוך הקקאו ומערבבים היטב.
קוצצים את המשמש / צימוק ואת הגולדן ברי לחתיכות הכי קטנות שאפשר, מוסיפים לתערובת הקקאו ומערבבים.
מוזגים את התערובת בעזרת כפית לתבנית שקעים בצורת לבבות מסיליקון ומכניסים למקרר (רצוי לבחור תבנית שבה יש שקע בראש כל יחידה (כמו בתמונה)- ניתן לקנות תבנית כזו כמעט בכל סופרמרקט.
לאחר שהשוקולד מתקשה- מחלצים אותו מהתבנית ומעבירים לכלי סגור.
אפשר לאכול מייד, אבל הכי טוב לתת לשוקולד לעמוד במקרר מס' ימים כדי ש"יבשיל" והטעמים יתחברו טוב יותר.
להגשה- ממלאים את השקע במעט ניבס ומניחים מעל גולדן-ברי שלם.
בתאבון!