top of page

שוקולד תמרים ללא תוספת סוכר

  • תמונת הסופר/ת: cacaotv
    cacaotv
  • 3 במאי 2017
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 31 במאי 2024


השילוב בין מתיקות התמר ומרירות הקקאו, יוצר שוקולד בייתי מדהים, בריא וללא תוספת סוכר.

מגדל שוקולד תמרים

רכיבים:

אופן ההכנה:

  • מגלענים את התמרים, קוצצים גס ומפזרים על תבנית בגודל כ- 20X30 שרופדה בנייר אפייה.

  • מניחים על התמרים גליון נוסף של נייר אפייה ולוחצים בעזרת האצבעות עד שהתמרים מכסים את כל קרקעית התבנית. שימו לב שהשכבה בעובי אחיד וללא רווחים.

  • מכניסים התבנית למקפיא ל- 20-30 דקות.

בזמן שהתמרים במקפיא מתחילים בהכנת השכבה העליונה:

  • קוצצים את אגוזי המלך לחיתוך גס ושומרים בצד להמשך.

  • ממיסים את עיסת הקקאו וחמאת הקקאו בקערה מעל מים חמימים קלות (ביין מארי) עד שהחומרים נמסו כמעט לחלוטין, מורידים מהאש וממשיכים לערבב עד להמסה מלאה.

  • ניתן גם להמיס את העיסה והחמאה במיקרוגל - לחמם בכל פעם 20-30 שניות ולערבב בין חימום לחימום. כאשר רוב הקקאו נמס המשיכו לערבב עד להמסה מלאה.

  • מוציאים את התבנית מהמקפיא ומקלפים את נייר האפייה העליון.

  • מוזגים את תערובת הקקאו על התמרים ובעזרת כף מפזרים לשכבה אחידה.

  • מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים ומחזירים לשעה נוספת במקפיא.

  • מוציאים מהמקפיא, הופכים על גבי נייר אפייה נקי וקולפים בעדינות את נייר האפייה התחתון מהתמרים.

  • על נייר אפייה נוסף מפזרים את הקוקוס הטחון ומניחים עליו את השוקולד כך שהתמרים פונים לקוקוס. לוחצים בעדינות כדי להדביק את הקוקוס לתמרים.

  • חותכים לקוביות או שוברים עם היד.

  • אוכלים בתיאבון - אם נותרו שאריות שמרו אותם בכלי סגור במקרר.

בתאבון !


מוצרים שכדאי להכיר

עוד מתכונים ומאמרים

bottom of page