לפעמים הכי פשוט הוא גם הכי מוצלח-
מתכון פשוט ומהיר- אבל טעים ברמות
רכיבים:
כחצי קילו תמרים יפים ומוצקים מזן זהידי (או תמר מוצק אחר)
כ-250 גרם שקדים טבעיים לא קלויים
חצי בלוק (125 גרם) עיסת קקאו נא
רבע בלוק (כ- 60 גרם) חמאה קקאו נא
הוראות הכנה
חורצים כל תמר לאורכו, מוציאים את הגלעין, מכניסים במקומו שקד, סוגרים ומעצבים כל שהתמר נראה שלם. מכניסים למקרר לשעה או למקפיא ל- 20-30 דקות.
קוצצים את עיסת הקקאו וחמאת הקקאו ומכניסים לקערת זכוכית.
מניחים הקערה על סיר עם מים ברתיחה עדינה (ביין-מארי) ומחממים עד שהעיסה והחמאה נמסו כמעטל גמרי.
מורידים הסיר מהאש כשהקערה עליו ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.
מוציאים התמרים מהקירור, מניחים תמר על מזלג- טובלים בקקאו המומס, מוציאים, נותנים לעודפי קקאו לטפטף חזרה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כל התמרים.
הערות
חשוב שתערובת הקקאו תהיה נוזלית והתמרים קרים כדי לקבל ציפוי דק, לכן מומלץ להשאיר הקערה על הסיר עם המים החמים ובהתאם לצורך לתת למים חימום קל מפעם לפעם.
אם הציפוי מריר לכם מידי- אפשר להמתיק אותו על ידי 3-4 כפות סילן 100% תמרים לפני טבילת התמרים.