top of page
תמונת הסופר/תcacaotv

שוקולד מריר עדין- הפינוק החורפי

עודכן: 19 ביוני 2022

שוקולד מריר עדין

הפינוק האולטימטיבי לחורף

רכיבים: (ל- 25-20 יחידות)

הוראות הכנה:

  • ממיסים את חמאת הקקאו ועיסת הקקאו בשיטת ביין-מארי (קערה מעל סיר עם מים רוחתים). אם משתמשים בעיסה וחמאת קקאו נא- קוצצים אותם לפני. ניתן להמיס גם במיקרו, לפרקי זמן קצרים תוך ערבוב העיסה/חמאה בניהם.

  • כשתערובת הקקאו מומסת כמעט לגמרי מורידים מהאש / מפסיקים את החימום במיקרו וממשיכים לערבב להמסה מלאה. כדי להמנע מחימום יתר של הקקאו.

  • במקביל מחממים את המייפל לטמפרטורה דומה לזו של תערובת הקקאו (37-40 מעלות).

  • הוספת המייפל - מוסיפים כף מתערובת הקקאו למייפל החם, מערבבים היטב ומוסיפים את המייפל לשאר התערובת.

  • ממשיכים בערבוב השוקולד עד שנקבל תערובת חלקה, בעלת צבע אחיד וללא גושים.

  • במידה ועושים טמפרור - ניתן לעשות זאת כעת.

  • מוזגים את השוקולד לתבנית שקעים מסיליקון ומכניסים למקרר לשעה- שעתיים.

  • מוציאים מהתבנית ואוכלים.

הערות ודגשים:

  • הקפידו לעבוד עם כלים יבשים, שאריות מים ולחות עלולים לפגוע בהכנת השוקולד!

  • אפשר להגדיל או להקטין את כמות המייפל בהתאם לטעם האישי כדי לקבל שוקולד מתוק או מריר יותר.

  • אם אין תבניות שקעים- שופכים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאחר שמתקשה שוברים- הטעם נשאר אותו טעם גם בלי צורה של לבבות...


בתאבון !!



5,613 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page