שוקולד מריר עדין
הפינוק האולטימטיבי לחורף
רכיבים: (ל- 25-20 יחידות)
50 גרם חמאת קקאו נא אורגנית (או חמאת קקאו קלוי)
100 גרם עיסת קקאו נא אורגנית (או עיסת קקאו קלוי)
50 גרם סירופ מייפל אמיתי איכותי
הוראות הכנה:
ממיסים את חמאת הקקאו ועיסת הקקאו בשיטת ביין-מארי (קערה מעל סיר עם מים רוחתים). אם משתמשים בעיסה וחמאת קקאו נא- קוצצים אותם לפני. ניתן להמיס גם במיקרו, לפרקי זמן קצרים תוך ערבוב העיסה/חמאה בניהם.
כשתערובת הקקאו מומסת כמעט לגמרי מורידים מהאש / מפסיקים את החימום במיקרו וממשיכים לערבב להמסה מלאה. כדי להמנע מחימום יתר של הקקאו.
במקביל מחממים את המייפל לטמפרטורה דומה לזו של תערובת הקקאו (37-40 מעלות).
הוספת המייפל - מוסיפים כף מתערובת הקקאו למייפל החם, מערבבים היטב ומוסיפים את המייפל לשאר התערובת.
ממשיכים בערבוב השוקולד עד שנקבל תערובת חלקה, בעלת צבע אחיד וללא גושים.
במידה ועושים טמפרור - ניתן לעשות זאת כעת.
מוזגים את השוקולד לתבנית שקעים מסיליקון ומכניסים למקרר לשעה- שעתיים.
מוציאים מהתבנית ואוכלים.
הערות ודגשים:
הקפידו לעבוד עם כלים יבשים, שאריות מים ולחות עלולים לפגוע בהכנת השוקולד!
אפשר להגדיל או להקטין את כמות המייפל בהתאם לטעם האישי כדי לקבל שוקולד מתוק או מריר יותר.
אם אין תבניות שקעים- שופכים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאחר שמתקשה שוברים- הטעם נשאר אותו טעם גם בלי צורה של לבבות...
בתאבון !!