top of page
  • תמונת הסופר/תcacaotv

טמפרור

עודכן: 13 ביולי 2022


טמפרור שוקולד, מה בתכל'ס זה אומר ?

טמפרור הוא תהליך שמשפיע על מרקם השוקולד ומראהו והופך אותו ליותר יציב לאורך זמן.

לשוקולד הלא-מטומפרר אנחנו קוראים שוקולד פתוח. כל שוקולד שתקנו בחנות וגם אצל שוקולטיירים עבר טימפרור כי חיי המדף של שוקולד פתוח קצרים בהרבה. שוקולד מטומפרר מבריק יותר, חלק יותר, יותר קשה ומתקשה תוך דקות לאחר היציקה (ללא קירור) לעומת שוקולד פתוח שדורש מספר שעות. השוקולד הפתוח רך יותר, נמס וחושני מאוד בפה, ולאחר מספר ימים ללא קירור מתחיל להתפורר והחמאה ניפרדת ממנו כך שנוצרות תצורות לבנות על פני השוקולד.

טמפרור של שוקולד מומס. הם מתחילים את התהליך משוקולד מוכן אבל מרגע שהוא מומס זה אותו דבר טמפרור

לטמפרר או לא לטמפרר?

מהניסיון שלנו שוקולד פתוח (לא מטומפרר) יוצא טעים ויפה, ובימים הראשונים הוא אולי אפילו טעים ועשיר יותר משוקולד מטומפרר. כמובן, הכנת שוקולד פתוח היא קלה ופשוטה יותר. אם גם אצלכם השוקולד נאכל תוך כמה שעות אז אין הכרח לטמפרר. אם מצד שני אתם רוצים להכין שוקולדים שיחזיקו מעמד חודשים, כדאי להצטייד במדחום טוב וללמוד לטמפרר, או לקנות מכונת טמפרור.

איך מטמפררים שוקולד ?

יש ב- Youtube כמה סרטונים שמדגימים את התהליך, הבאנו לכם כאן אחד

ובנוסף קיימים אצלנו באתר הסברים מפורטים מאוד לתהליך הטמפרור, בשתי צורות.

תוכלו לקרוא עוד באתר שלנו על הטמפרור עצמו והגביש החמישי המסביר מדוע עושים אותו ועל התהליך עצמו - טמפרור בתכל'ס - איך עושים


7,817 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page