מתכון נפלא של מאיה, שמעבירה סדנאות לאורח חיים בריא וללא גלוטן. תוכלו למצוא עוד מתכונים בעמוד האינסטגרם שלה או בבלוג "זו בריאות".
רכיבים לדונאטס: (ל-12 יחידות)
1.5 כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
1 כף אבקת קקאו נא אורגני
1/4 כוס סירופ מייפל אמיתי
כפית אבקת אפייה
1/3 1 כוסות חלב שקדים/ חלב סויה ללא סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס שמן קוקוס מומס
רכיבים לציפוי:
1/2 כוס קרם קוקוס
1/4 כוס עיסת קקאו נא/ קלוי
2 כפיות סירופ מייפל אמיתי
1/2 כפית מלח
תוספות אפשריות:
פיסטוק לא קלוי, ניבס, קוקוס טחון, אבקת אסאי...
אופן ההכנה:
מערבבים את קמח שיבולת השועל, הקקאו נא אורגני ואבקת האפייה.
מוסיפים את המרכיבים הרטובים: מייפל, חלב שקדים/סויה, תמצית וניל ושמן קוקוס מומס.
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
שופכים לתבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות לכ-18 דקות.
מכינים את הציפוי- ממיסים בקערה מעל קערה עם מים חמים (בין מארי) את קרם הקוקוס, עיסת הקקאו, המייפל והמלח. מערבבים היטב את התערובת עד שלא נותרים גושים.
כשהדונאטס מוכן מורחים עליו את הציפוי.
מוסיפים את התוספות שאוהבים מעל הציפוי.
בתאבון!!