אז מה אנחנו יכולים לספר לכם על המאפינס שוקולד המתוק הזה?
הוא טבעוני, אוורירי, שוקולדי וממלא את הבית בריח נעים של קקאו ומאפים.
רכיבים:
1.5 כוסות קמח כוסמין מלא
1/2 כוס קמח טף מלא (אפשר להחליף בעוד קמח כוסמין מלא)
4 כפות סירופ מייפל אמיתי אורגני
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית חומץ תפוחים
1 כוס חלב סויה לא ממותק/ חלב צמחי אחר
1/4 כוס רסק תפוחים
50 גרם שוקולד מריר מרוסק (85% מוצקי קקאו, רצוי ללא תוספת סוכר מעובד)
15 גרם שוקולד מריר לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס במצב טורבו.
מנפים לתוך קערה את קמח הכוסמין והטף.
מוסיפים את שאר הרכיבים היבשים ומערבבים.
מוסיפים את כל הרכיבים הרטובים לקערה (חוץ מהשוקולד) ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
קוצצים את השוקולד או משתמשים בשוקולד צ'יפס - מוסיפים לתערובת ומערבבים.
מרפדים תבנית מאפינס בתחתיות / משתמשים בתבנית סיליקון, מוזגים פנימה את התערובת ומקשטים מעל בשוקולד מריר קצוץ.
מכניסים לתנור ל-20-25 דקות, לאחר שהמאפינס משחירים ומוכנים - מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות.
בתאבון!