שוקולדים מרירים חזקים לכם מידי ? אוהבים שוקולד חלב ?
אתם לא צריכים להתפשר על שוקולד תעשייתי,
אפשר להכין שוקולד מתוק יותר ומריר פחות, זה היופי בשוקולד ביתי
רכיבים: (להכנת 100 גרם)
45 גרם עיסת קקאו קלוי או עיסת קקאו נא
25 גרם חמאת קקאו קלוי או חמאת קקאו נא
30 גרם (2 כפות) סילאן / סירופ מייפל טבעי
אפשר להוסיף קצת פולים גרוסים (ניבס) לחיזוק הטעם
אופן ההכנה:
במידה ואתם משתמשים בעיסה ובחמאה נא יש לקצוץ אותם לפני החימום.
מחממים את עיסה וחמאת הקקאו בקערה מעל סיר עם מים רותחים קלות (בין מארי).
ניתן לחמם גם במיקרו לפרקי זמן קצרים (20-30 שניות) תוך ערבוב בניהם. כדי למנוע חימום יתר של הקקאו.
כאשר 3/4 מהתערובת נמסה, מפסיקים את החימום וממשיכים את ההמסה בעזרת ערבוב בלבד.
מחממים את המייפל / סילאן לטמפרטורה זהה לזו של הקקאו.
מערבבים כף מתערובת הקקאו לתוך הממתיק. לאחר מכן מוסיפים את הממתיק לתערובת הקקאו. אנו עושים זאת בדרך הזאת כדי שהנוזלים שבממתיק לא יצרו גושים בשוקולד שלנו ויהפכו אותו לפחות אחיד.
מערבבים היטב את השוקולד עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה בצבעה ללא גושים.
יוצקים את השוקולד לתוך תבנית שקעים מסיליקון או לתבנית רגילה עם נייר אפייה.
שמים במקרר לשעתיים-שלוש.
חולצים את השוקולד מתבנית השקעים.
במידה והשתמשתם בתבנית רגילה, מוציאים את השוקולד ושוברים / חותכים אותו.
טיפ שלנו:
שוקולד מתייצב ו"מבשיל" במהלך הימים בהם נמצא במקרר. נסו לטעום אותו ברגע ההכנה, לאחר יומיים ולאחר 4 ימים ותרגישו את ההבדל!
בתאבון!!