מתכון שקיבלנו מקארונה ירון לשוקולד לבן מעולה שאתם חייבים לנסות!
רכיבים:
כוס חמאת קקאו נא קצוצה (או חמאת קקאו קלוי)
3/4 כוס קשיו טבעי לא קלוי.
2 כפות עיסת שקדים.
כף שמן קוקוס נוזלי.
2 כפות מיץ סחוט טרי של תפוזים / מנדרינה / אשכולית.
2 כפות סירופ מייפל טבעי.
½ כפית ווניל או כפית שטוחה אבקת מאקה
אופן ההכנה:
ממיסים את חמאת הקקאו בקערה מעל סיר עם מים רותחים קלות (בין מארי). ניתן להמיס גם במיקרו לפרקי זמן קצרים (10-20 שניות) תוך ערבוב בניהם. יש להפסיק את החימום כשרוב התערובת מומסת, להמשיך לערבב עד להמסה מלאה ללא חימום (גם במיקרו וגם בבין מארי). זאת בכדי למנוע חימום יתר של הקקאו.
טוחנים את 3/4 כוס הקשיו במטחנת זרעים/קפה.
מערבבים את כל שאר המצרכים כולל חמאת הקקאו בבלנדר עד לקבלת עיסה חלקה.
שופכים את התערובת לתבנית שקעים מסיליקון או משטחים על גבי תבנית עם נייר אפיה.
שמים במקרר לשעה-שעתיים להתייצבות.
המלצה שלנו:
שוקולד "מבשיל" לאחר מספר ימים וטעמו משתנה. נסו לטעום את השוקולד מייד לאחר שהתייצב בתבנית, לאחר יומיים ולאחר 4-5 ימים ותגלו את ההבדל ומה העדפתכם האישית.
בתאבון !!