top of page
  • תמונת הסופר/תcacaotv

שוקולד מריר תפוז

עודכן: 20 ביוני 2022


שילוב קלאסי, מוכר, ידוע וטעים !!

רכיבים: (להכנת 100 גרם)


אופן ההכנה:

  • ממיסים את חמאת הקקאו במחבת על אש נמוכה ומוסיפים את גרידת קליפת התפוז.

  • מערבבים עד שהחמאה מתחילה לבעבע. מקטינים את האש, ממשיכים בערבוב ומקפידים שלא תשרף החמאה (ניתן גם להוריד ולהחזיר לאש). כ-3 דקות

  • לאחר מכן, מסננים את החמאה ונותנים לה להתקרר לטמפרטורה של 40 מעלות. אם אין לכם מד-טמפרטורה, קררו עד שהחמאה חמה אך לא שורפת את האצבע.

  • בקערה נפרדת מחממים את עיסת הקקאו מעל סיר עם מים רותחים קלות (בין מארי). ניתן גם לחמם במיקרו לפרקי זמן קצרים (20-30 שניות) תוך ערבוב בניהם כדי למנוע חימום יתר של הקקאו. הפסיקו את החימום כשרוב הקקאו כמעט נמס. המשיכו בערבוב להמסה מלאה.

  • הוסיפו את הסילאן / מייפל לחמאת הקקאו וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.

  • הוסיפו את חמאת הקקאו לעיסת הקקאו והמשיכו לערבב עד לקבלת שוקולד ללא גושים, ובעל צבע אחיד.

  • מי שרוצה לטמפרר - זה הזמן! (טמפרור בתכל'ס-איך עושים ?)

  • לאחר מכן העבירו את השוקולד לתבנית שקעים מסיליקון או לתבנית רגילה עם נייר אפיה.

  • הכניסו למקרר לכשעה-שעתיים ולאחר מכן חילצו את השוקולד מתבנית השקעים.

  • במידה והשתמשתם בתבנית רגילה, הוציאו את השוקולד ושברו/חתכו אותו לחתיכות קטנות.


טיפ שלנו

שוקולד משנה מעט את טעמיו לאחר כמה ימים. נסו לטעום אותו בעת ההכנה, לאחר יומיים ולאחר 4 ימים.

בתאבון!



995 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page