top of page

שוקולד לבן טבעוני

  • תמונת הסופר/ת: cacaotv
    cacaotv
  • 3 ביולי 2014
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 31 במאי 2024


שוקולד לבן שקונים בחנויות מבוסס על חמאת קקאו, אבקת חלב וסוכר, בתוספת וניל לטעם ולציטין למרקם וגם מוסיפים אבקת חלב (חלב נוזלי יוסיף מים לשוקולד ויקלקל את המרקם החלק).

כאן הבאנו מתכון לשוקולד לבן טבעוני שקיבלנו מאיטל, המתכון טבעוני ואינו מכיל חלב.


רכיבים:

אופן ההכנה:

  • ממיסים את חמאת הקקאו בקערה מעל סיר עם מים רותחים קלות (בין מארי).

  • ניתן גם להמיס במיקרו לפרקי זמן קצרים (10-20 שניות) תוך ערבוב בניהם.

  • לאחר שרוב התערובת נמסה מפסיקים את החימום וממשיכים את ההמסה באמצעות ערבוב בלבד (גם בהמסה במיקרו וגם בהמסה בבין מארי)

  • מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

  • שופכים את התערובת לתבנית ומטופפים קלות בעזרת לקקן להוצאת בועות אוויר.

  • מכניסים לקירור לכ- 4 שעות.

  • לאחר שהשוקולד מוכן יש לשמור אותו במקרר.

זכרו - רוב השוקולד שלנו עשוי מחמאת קקאו הנמסה סביב הטמפ' של 36 מעלות. במזג האוויר הישראלי, מומלץ לשמור בקירור כדי שהשוקולד לא ימס.

בתאבון !!

למתכונים

מוצרים שכדאי להכיר

עוד מתכונים ומאמרים

bottom of page