שוקולד לבן שקונים בחנויות מבוסס על חמאת קקאו, אבקת חלב וסוכר, בתוספת וניל לטעם ולציטין למרקם וגם מוסיפים אבקת חלב (חלב נוזלי יוסיף מים לשוקולד ויקלקל את המרקם החלק).
כאן הבאנו מתכון לשוקולד לבן טבעוני שקיבלנו מאיטל, המתכון טבעוני ואינו מכיל חלב.
רכיבים:
40-45 גרם (רבע כוס) חמאת קקאו קלוי או חמאת קקאו נא
כפית תמצית וניל
חצי כפית אבקת חלבון סויה
סירופ אגבה או סירופ מייפל טבעי - לפי הטעם
קורט מלח
אופן ההכנה:
ממיסים את חמאת הקקאו בקערה מעל סיר עם מים רותחים קלות (בין מארי).
ניתן גם להמיס במיקרו לפרקי זמן קצרים (10-20 שניות) תוך ערבוב בניהם.
לאחר שרוב התערובת נמסה מפסיקים את החימום וממשיכים את ההמסה באמצעות ערבוב בלבד (גם בהמסה במיקרו וגם בהמסה בבין מארי)
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
שופכים את התערובת לתבנית ומטופפים קלות בעזרת לקקן להוצאת בועות אוויר.
מכניסים לקירור לכ- 4 שעות.
לאחר שהשוקולד מוכן יש לשמור אותו במקרר.
זכרו - רוב השוקולד שלנו עשוי מחמאת קקאו הנמסה סביב הטמפ' של 36 מעלות. במזג האוויר הישראלי, מומלץ לשמור בקירור כדי שהשוקולד לא ימס.
בתאבון !!